Caddeler ve Binalar Yenilendi

Proje dahilinde 26 bina mantolama ve dış cephe çalışmaları ile modernize edildi. Tarihi dokuya uygun olarak yeniden düzenlenen caddeler, zemin yenileme çalışmaları ile tarihi yapılarla uyumlu hale getirildi. Ayrıca, cadde üzerindeki mekanların tenteleri, tabelaları, çatıları ve mermer eşikleri de yeniden düzenlenerek görsel kirlilik ortadan kaldırıldı.

Altyapı ve Peyzaj Düzenlemeleri

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"

Caddelerin yağmur suyu ve elektrik altyapısı modernize edilirken, peyzaj düzenlemesi de yapıldı. Yenilenen aydınlatma direkleri ile hem güvenlik hem de estetik açıdan caddeler projeye uygun şekilde tasarlandı.

Trabzon'a Değer Katma Misyonu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin tarihi yapısını koruyarak modernize etmenin, Trabzon’u bir cazibe merkezi yapma yolunda atılan önemli adımlardan biri olduğunu belirtti. Başkan Genç, "Trabzon'un tarihi bir kent olduğunu unutmadan, geçmişimizi geleceğe taşımaya ve şehrimizi daha yaşanılabilir kılmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Bu proje, Trabzon'un tarihi dokusunu koruyup, günümüz şartlarına uygun hale getirerek, şehrin turistik ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK