Etkinliğe Bayburt Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, Otlukbeli Kaymakamı İbrahim Gökçe, Otlukbeli Belediye Başkanı Yusuf Tektaş, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Akkoyunlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haluk Akkoyunlu, Otlukbeli Köyü Muhtarı Ali Kurt, Küçükotlukbeli Köyü Muhtarı Sanatçı Sinan Özbey, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi

Savaşın yaşandığı Demirözü Otlukbeli Köyünden, Erzincan Otlukbeli Şehitler Anıtına kadar yürüyen protokol üyeleri ve vatandaşlar, Otlukbeli Meydan Muharebesi’nin gurur verici hatırası ile duygu dolu anlar yaşadılar. Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Demirözü Kaymakamı Trabzon Yomralı Yasin Şahin, "Otlukbeli Zaferi ile Anadolu’da Türk birliği sağlandı. Geçen 551 yıl birlik ve beraberliğimize güç kattı. Osmanlı Devleti bu savaşın ardından ciddi manada dünyaya hükmeden bir konuma sahip oldu" ifadelerini kullandı.


Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN