Tasarrufun Yaşam Kalitesine Etkisi

Araştırmada, tasarruf yapmanın kişilerin maddi konularda daha az kaygılı olmasına olanak sağladığı ifade edildi. Bu durum, kişilerin borç sıkıntısı yaşamadığı veya beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı oldukları anlamına geliyor.

Ruh Sağlığına Olumlu Etkisi

Ufak bir miktar da olsa aylık para biriktirmenin ruh sağlığına olumlu etkisi olduğu gözlemlendi. Tasarruf yapmanın insanların stressiz ve rahat uyumasını sağladığı, böylece düzenli uyku alışkanlığı oluşturduğu vurgulandı.

"Kenarda Param Var" Düşüncesi

Araştırmada, "Kenarda param var." düşüncesinin bireyleri rahatlattığı belirtildi. Bu düşünceyle bireylerin günlük hayatlarında daha iyimser oldukları ve para biriktiren düşük gelirli insanların, tasarruf yapmayan zenginlerle aynı oranda memnuniyet duyduğu ifade edildi.

Bilmeyen emekli daha az maaş alacak! 4 bin liraları buhar olacak Bilmeyen emekli daha az maaş alacak! 4 bin liraları buhar olacak

Tasarruf Yapmanın Zorluğu

Bugünün dünyasında tasarruf yapmanın zor bir durum olduğu belirtilen araştırmada, her 10 kişiden 6'sının para biriktirme alışkanlığına sahip olduğu kaydedildi. Tasarruf yapmanın zorluğuna rağmen, bireylerin bu alışkanlığı kazanarak yaşam kalitelerini ve ruh sağlıklarını önemli ölçüde iyileştirdikleri sonucuna ulaşıldı.

Kaynak: AA