Tekrar hayata dönen Demirkanlı, yaşadığı bu zorlu süreçlerin ardından spora olan bağlılığıyla yeniden hayata tutundu. Okul çıkışlarında başladığı sporu bir an bile bırakmayan Demirkanlı, Trabzon'un geçilemeyen atleti oldu. Hayatının hiçbir döneminde atletizm sporunu bırakmayan Demirkanlı, çeşitli illerde yarışmalara katıldı ve onlarca madalya kazandı. Kamu kurumundan emekli olduktan sonra düzenli olarak yüzmeye başlayan Demirkanlı, 98 yaşına rağmen gençlere taş çıkartarak kilometrelerce yüzüyor.

SPORU HİÇ BIRAKMADI

Çocuk yaşta hastalığı nedeniyle yaşıtları ile oynayamayan Demirkanlı, Trabzon'da görev yapan tek çocuk doktoru tarafından muayene edildi ve tedavi gördü. Sağlığına kavuşmasının ardından sporla tanışan Demirkanlı, okul çıkışlarında ve bulduğu her fırsatta spor yapmaya başladı. Koşu yarışlarına katılan Demirkanlı, kısa sürede Trabzon'un tanınmış atletlerinden biri oldu.

RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

Rakiplerine fark atan Demirkanlı'nın hırsını fark eden antrenörler, onu daha büyük yarışmalara hazırladı. Bin 500 metre yarışları ile başladığı atletizmde, 10 bin metre yarışlara kadar çıkan Demirkanlı, onlarca madalya kazandı. Trabzon'un geçilemeyen atleti olarak ünlenen Demirkanlı, çeşitli illerde katıldığı yarışmalarda da dereceler kazandı. Bir dönem İdmangücü takımının lisanslı sporcusu olan Demirkanlı, 30 yaşına kadar atletizm yarışlarını bırakmadı. Son olarak Trabzon PTT Merkez Müdürü olduktan sonra düzenlenen ‘Postacı Yürüyüş Şampiyonası'na katıldı ve yaş grubunda Türkiye birincisi oldu.

98 YAŞINDA HÂLÂ YÜZÜYOR

Kamu kurumundan emekli olduktan sonra birçok şirkette genel koordinatörlük yapan Demirkanlı, kendini yüzmeye adadı. 98 yaşına rağmen her sabah erken kalkarak yaz-kış denize giren Demirkanlı'yı görenler gözlerine inanamıyor. Sağlığını spora ve düzenli beslenmeye bağlayan Demirkanlı, bir dönem kazandığı madalyaları komşularına hediye etti. Ünlü atletlerle yarıştığı bir yarışmada birinci olduktan sonra İdmangücü’nün lisanslı sporcusu olduğunu belirten Demirkanlı, “Bir gün sahaya gittim. Futbol maçı var. Ben de 11 yaşlarında varım. Sahada koşuyorum. Orada 11 tur yaptım. Ortaokulda okullar arası üç kilometrede şampiyon oldum” dedi.

KAMYON KASASINDA YARIŞMAYA GİTTİ

Performansıyla Hayal Kırıklığı Yaratan Draguş’un Geleceği Belirsiz Performansıyla Hayal Kırıklığı Yaratan Draguş’un Geleceği Belirsiz

Demirkanlı, birçok yarışmaya kamyon kasasında gidip geldiğini anlatarak, “Trabzon'un şampiyonluk yarışmasına mahalleden toplanarak gittik. Orada arkadaşlar dedi ki 'Ya patron sen de koş' dediler. Dedim giderim ama beş kilometre koşacağız. Yarışmada ünlü atletler vardı. Bitime 20-30 metre kala birinci oldum. O yarıştan sonra İdmangücü'nün atleti oldum. Trabzon'da atletizm futbolun önündeydi. Her hafta koşu olurdu. Bir defa Atatürk koşusunda mide bulantısı nedeniyle ikinci oldum. Ondan sonra Karadeniz Şampiyonası'na gittik ve orada birinci oldum. Türkiye yarışmalarına kamyonun kasasında gitmiştim” diye konuştu.

"FUTBOLCU OLSAYDIM GÖKLERE ÇIKARTILIRDIM"

Halil İbrahim Demirkanlı, kazandığı madalyaları komşularına hediye ettiğini belirterek, “Mahallede ihtiyarlar vardı. Madalyalarımı alıp diş yaptırmak istiyorlardı. İdmangücü ile Trabzon birleşti. Bir sürü madalya verdim, şimdi hiçbirini göremiyorum. Trabzon'un geçilemeyen atleti olarak tarihe geçtim ama futbolcu olsaydım göklere çıkartılırdım” dedi.

Halil İbrahim Demirkanlı’nın hayat hikayesi, azmin ve sporun insan hayatındaki olumlu etkilerini gözler önüne seriyor. 98 yaşındaki efsane atlet, gençlere ilham kaynağı olmaya devam ediyor

Muhabir: AYŞE SANCAK