Kaçış ve Kovalama
Geçti, hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığı sırada, karakoldan kaçarak polis memurları K.H.S. ve Şeyda Yılmaz tarafından kovalanmıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından yakalanan zanlı, çıkan arbede sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz’ın silahını ele geçirerek etrafa ateş açmış ve bu sırada Şeyda Yılmaz’ı şehit etmişti. Olayda, polis memuru K.H.S. ve zanlının annesi P.G. de yaralanmıştı.

Geçti’nin İfadesi
Hakimlik sorgusunda, olay anını anlatan Yunus Emre Geçti, ateş açtığı kişilerin polis olduğunu anlamadığını iddia etti. "Bir varilin arkasından silahın ucunu gördüm, o anda oraya iki el ateş ettim," diyen zanlı, polislere kasıtlı olarak ateş etmediğini ileri sürdü. Geçti, olay anında uyuşturucu madde etkisinde olmadığını, ancak olaydan 5 ay öncesine kadar madde kullandığını belirtti.

Balıkesir'de Korkutan Deprem! İşte Detaylar Balıkesir'de Korkutan Deprem! İşte Detaylar

Savunma: Öldürme Kastı Yoktu
Geçti'nin avukatı, müvekkilinin olayda öldürme kastı olmadığını ve gelişen olaylar sonucunda paniğe kapılarak hareket ettiğini savundu. Ayrıca avukat, müvekkilinin kendisinin ve annesinin de yaralandığını belirterek, Geçti’nin meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini iddia etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN