Muhteşem Kariyer

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere Eğitim Desteği: 327 Öğrenciye Ücretsiz Kurs Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere Eğitim Desteği: 327 Öğrenciye Ücretsiz Kurs

Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu ve aynı yıl yüksek lisans eğitimine başlayarak araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Doktorasını 2003 yılında “Siyasal Liderlik ve Süleyman Demirel Örneği” başlıklı teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Doktora sonrası araştırmalarını ABD’de Emory Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nde ve Kaliforniya Üniversitesi’nde sürdürdü. 2009 yılında doçent, 2014 yılında profesör unvanını aldı.

Akademik ve İdari Başarılar

Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, siyaset sosyolojisi, Türk siyasal yaşamı, siyaset felsefesi, kamu politikaları ve göç çalışmaları alanlarında uzmanlaşmıştır. Ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri ve kitapları yayımlanmış, birçok uluslararası akademik toplantıda bildiriler sunmuştur. Özellikle göç çalışmaları alanında TÜBİTAK, AB Çerçeve Programları ve diğer kurumlarla projeler hazırlamış ve yönetmiştir.

İdari Görevler

2010-2017 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dekan yardımcısı olarak görev yapmış, ardından 2017 yılında dekan olarak atanmış ve 2020 yılında ikinci kez bu göreve getirilmiştir. Çıtıpıtıoğlu, İstanbul Üniversitesi Eğitim Koordinatörlüğü, Kalite Kurulu Üyeliği ve Akademik Yapılanma Komisyonu üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuş, 2021-2024 yılları arasında TÜBİTAK SOBAG Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesidir.

Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, akademik kariyerinde birçok idari görev üstlenmiş ve eğitimin kalitesini artırmak için çeşitli çalışmalar yürütmüştür. Yeni görevi olan İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğü’nde de başarılı çalışmalarına devam etmesi beklenmektedir.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA