Kendine Güç Hakim Olur

Tedavi edilmeyen bağımlılıkların insan hayatındaki olumsuz etkilerine değinen Durna, “Bu gibi durumlarda kişi bağlı olduğu madde veya davranışı bırakmakta zorlanabilir. Bırakmak, durdurmak istese de kendine hakim olmakta güçlük çekebilir ve sürekli olarak bu ihtiyacı karşılamak için eyleme geçebilir.” dedi. Bağımlılıkların genellikle psikolojik ve fiziksel etkilerle birlikte geldiğini belirten Durna, bu durumun bireyin sosyal, iş ve kişisel hayatını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Bağımlılıkların Psikolojik Boyutları

Durna, bağımlılıkların psikolojik boyutlarının travmatik deneyimler, duygusal bozukluklar, özsaygı eksikliği ve stres gibi faktörlerle ilişkilendirilebileceğini söyledi. “Bu faktörler tedavi sürecinde dikkate alınması gereken unsurlardandır.” diye ekledi. Psikolojik müdahalelerle bu tür bağımlılıkların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu belirten Durna, tedavi sürecinin önemine vurgu yaptı.

Tedavi Sürecinin Önemi

Psikolog İrem Durna, bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek almanın ve bu süreçte profesyonel yardımın önemini şu sözlerle ifade etti: “Bağımlılıklar, bireyin hayatında ciddi sorunlara yol açabilir. Ancak, bu bağımlılıklarla başa çıkmak için psikolojik müdahale yöntemleri mevcuttur. Bireyin yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesi, sosyal ve kişisel hayatını yeniden düzene sokması için profesyonel destek alması büyük önem taşır.”

Bağımlılıkların üstesinden gelmek için psikolojik müdahalelerin etkin bir yöntem olduğunu belirten Durna, bu süreçte bireylerin profesyonel yardımla desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Bağımlılıkla mücadelede atılacak adımların, bireyin yaşam kalitesini artırmada önemli rol oynayacağını vurguladı.

Muhabir: BİROL SANCAK