TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'de doğurganlık hızı 2023 yılında 1,51'e düştü. Bu duruma dikkat çeken Erdoğan, doğum izninin dört aydan bir yıla çıkarılması önerisini gündeme getirdi.

Vatandaşlardan tepki yağdı! Yüzde 300 zam yaptılar Vatandaşlardan tepki yağdı! Yüzde 300 zam yaptılar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğum izninin uzatılmasına sıcak bakarak, "Bu konuda asla klasik maliye olarak hareket etmeyeceğiz. Bize ne düşerse varız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili çalışmalar başlattı.

Aile Bakanı Göktaş, AK Parti strateji ekibine yaptığı sunumda, sadece doğum izni değil, ikinci ve üçüncü çocuk için kademeli olarak devlet desteği, kreş veya kira desteği gibi konuların da ele alınması gerektiğini belirtti. AK Parti kurmayları, doğum izninin yanı sıra kadınların çocuk sahibi olma isteklerini destekleyecek geniş kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Nüfus Millet Olarak En Büyük Gücümüzdür" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşen doğum oranlarıyla ilgili olarak, "Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir. Sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunmamızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür, bunu korumak zorundayız" dedi. Erdoğan, önümüzdeki dönemde bu konularda daha kararlı olacaklarını belirtti.

Kaynak: ENSONHABER