KTÜ’NÜN AKREDİTASYON BAŞARISI

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, akreditasyon süreci hakkında yaptığı açıklamada, raporların Avrupa veri tabanlarında yayımlanmasının, üniversitenin uluslararası tanınırlığına ve görünürlüğüne olumlu bir şekilde yansıyacağını belirtti. Çuvalcı, “KTÜ’nün akreditasyon raporunun Avrupa veri tabanlarında yer alması, üniversitemiz ve akademisyenlerimiz açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Bu durum, KTÜ tarafından verilen diplomaların tanınması, öğrencilerin hareketliliği, hibelerin ve kredilerin taşınabilirliği gibi birçok alanda olumlu sonuçlar doğuracaktır” dedi.

AKREDİTASYONUN KATKILARI

Rize - Trabzon Otobüs Seferlerinin Saatleri Değiştirildi: Yeni Düzenleme Bu Hafta Başlıyor! Rize - Trabzon Otobüs Seferlerinin Saatleri Değiştirildi: Yeni Düzenleme Bu Hafta Başlıyor!

Rektör Çuvalcı, KTÜ’nün 2021 yılında YÖKAK’a başvuruda bulunduğunu ve bağımsız değerlendirme takımlarının saha ziyaretleri sonucunda hazırlanan raporun, YÖKAK Genel Kurulu tarafından kabul edilerek üniversitenin beş yıllık tam akreditasyon hakkı kazandığını belirtti. Bu başarıyı stratejik hedeflerinden biri olarak gördüklerini vurgulayan Çuvalcı, “KTÜ olarak akreditasyonu hedeflerimizden biri olarak belirledik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük. Şimdi bu çabalarımızın olumlu yansımalarını görüyoruz,” ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY