Bakan Uraloğlu: “Ekim Ayında Havayolu Şirketleriyle Rize-Antalya Seferleri İçin Masaya Oturuyoruz”

Bakan Uraloğlu, Rize-Antalya uçuşlarının gündemde olduğunu ve Ekim ayı başında havayolu şirketleriyle bir araya gelerek bu konuda görüşmeler yapacaklarını duyurdu. Havalimanının açıldığı tarihten itibaren 15 bin 954 uçak trafiğinin gerçekleştiğini ve yaklaşık 2.4 milyon yolcunun seyahat ettiğini belirtti.

Rize-Antalya Uçuşları İçin Toplantı Yapılacak

Bakan Uraloğlu, Rize’den her hafta 72 sefer yapıldığını ve doluluk oranlarının yüzde 86 ile yüzde 89 arasında değiştiğini vurguladı. Doluluk oranlarının yüksek olduğunu belirten Uraloğlu, “Rize-Antalya seferleri gündemimizde. Ekim ayı başında havayolu şirketleriyle toplantı yaparak talepleri değerlendireceğiz” dedi.

Rize-Artvin Havalimanı’nın Yükselen Performansı

Rize-Artvin Havalimanı’nın açıldığı günden bu yana önemli bir performans sergilediğini dile getiren Uraloğlu, 2 yıl içerisinde 15 bin 954 uçak trafiğinin gerçekleştiğini ve 2 milyon 400 bine yakın yolcunun seyahat ettiğini belirtti. Uraloğlu, “Bu rakamlar, yıllık olarak 1 milyonun üzerinde bir yolcu hareketine işaret ediyor ve bu 2 yıllık bir havalimanı için oldukça başarılı” dedi.

Trabzon’da Eski Eşini Öldüren Sanığa “İndirimli” 18 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Trabzon’da Eski Eşini Öldüren Sanığa “İndirimli” 18 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

Doluluk Oranları İle Ek Seferler Gündemde

Bakan Uraloğlu, Rize’den İstanbul’a ek seferler düzenlenmesi için çalışmaların başlatıldığını da duyurdu. Uçuşların doluluk oranlarına göre değerlendirildiğini belirten Uraloğlu, yüzde 90 doluluk oranına ulaşıldığında ek hatların planlanacağını söyledi. Rize’nin uçuş performansı açısından Trabzon’a kıyasla daha iyi olduğunu da ifade etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU