Gito Yaylası’nda Aracı Arızalanan Vatandaş Yardım İstedi
Gito Yaylası'nda aracı arızalanan ve 1 gün boyunca beklemek zorunda kalan Nur Demirbaş, ertesi gün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yaylada hayvanlarıyla birlikte mahsur kaldı. Demirbaş, Rize İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerin bölgeye ulaşmasının ardından yapılan kar temizleme çalışmalarıyla Nur Demirbaş ve hayvanları, güvenli bir şekilde Hemşin ilçesine indirildi.

Yomra’da Korkutan Kaza: Araç Dereye Uçtu, İki Kişi Yaralandı Yomra’da Korkutan Kaza: Araç Dereye Uçtu, İki Kişi Yaralandı

Avusor Yaylasında Mahsur Kalanlar Kurtarıldı
Avusor Yaylası'ndan dönüşe geçtikleri sırada aniden bastıran kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan Hüseyin Kesimal, Muhammet Kesimal ve Mustafa Eskivar da Rize İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım talep etti. Komilo köyü muhtarı Lütfü Sezgin'in aracılığıyla yardım çağrısına yanıt veren ekipler, yayladaki karı temizleyerek mahsur kalan vatandaşları Çamlıhemşin ilçe merkezine ulaştırdı.

Ekiplerden Yoğun Çalışma ve Koordinasyon
Rize’nin yaylalarında ani bastıran kar yağışları, vatandaşların ve hayvanlarının mahsur kalmasına neden olurken, Rize İl Özel İdaresi ekipleri, yolları açarak ve vatandaşlara ulaşıp güvenli bölgelere tahliyelerini sağlayarak başarılı bir kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Bölge halkı, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyük bir mağduriyet yaşamadan ilçe merkezlerine ulaştırıldı.

Muhabir: AYŞE SANCAK