Yaralı Doğan İçin Hızlı Müdahale
Yoğun yağışların ardından işletmeye sığınan yavru doğanın hareketsiz olduğunu fark eden Memişoğlu, kuşun aç kalabileceğini düşünerek hemen kasaptan aldığı etle besledi. Doğanı dikkatlice doyurduktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Rize İl Müdürlüğü ekiplerine haber veren esnaf, yavru doğanı ekipler gelene kadar güvenli bir şekilde iş yerinde tuttu.

"Bir İki Kere Parmağımı Isırdı"
Olayı anlatan Memişoğlu, yavru doğanın yağmurdan dolayı yönünü kaybedip işletmesine sığındığını düşündüğünü belirtti:
“Aşırı yağmurun etkisiyle bir anda önümüze düştü. Yorgun düşmüştü veya belki bir avın peşindeydi. Uçamayacak haldeydi, biz de Milli Parklar ekiplerine haber verdik. Gelene kadar kasaptan et alıp kendi ellerimle yedirdim. Beslerken parmağımı bir iki kez ısırdı ama önemi yok, sağlığı yerindeydi.”

Trabzon Heyeti Gürcistan İş Dünyasıyla Tiflis’te Buluştu: İş Birliği İçin Yeni Adımlar Atıldı Trabzon Heyeti Gürcistan İş Dünyasıyla Tiflis’te Buluştu: İş Birliği İçin Yeni Adımlar Atıldı

Doğan Koruma Altına Alındı
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından teslim alınan yavru doğanın, kontrolleri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına salınması planlanıyor. Memişoğlu’nun duyarlılığı, sosyal medyada takdir toplarken, vahşi hayvanların zor anlarında gösterilen hassasiyetin önemi bir kez daha vurgulandı.

Kaynak: iha