Palamutta Uygun Fiyat Devam Ediyor

Bulancak'ta Denetim Krizi! Esnaf ile Belediye Karşı Karşıya; Denetimler Esnafı Zor Durumda Bıraktı Bulancak'ta Denetim Krizi! Esnaf ile Belediye Karşı Karşıya; Denetimler Esnafı Zor Durumda Bıraktı

Balıkçı esnafı Murat Kurt’un açıklamasına göre, palamutta uygun fiyatlar devam ediyor. Kiloluk palamutlar 100 TL, 600 gram olanlar ise 75 TL’den satışa sunuluyor. Fiyatların bu seviyelerde kalması, palamudun rağbet görmesine neden olurken, hamsinin fiyatı denizdeki av azlığı nedeniyle hızla yükseldi.

P A L A M U D U N1

Hamsi Neden Bu Kadar Pahalı?

Hamsinin 200 TL’ye ulaşmasının ana sebebi, bu yılki av miktarının düşük olması. Karadeniz’in sembolü olan hamsi, sınırlı sayıda avlandığı için tezgahlarda el yakıyor. Balıkçı Murat Kurt, hamsideki bu durumun geçici olmasını beklese de fiyatların düşüp düşmeyeceği belirsizliğini koruyor.

P A L A M U D U N

Vitamin Deposu Hamsi ve Palamut

Her iki balık türü de sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri. Murat Kurt, hamsi ve palamudun A, B, C, D, E vitaminleri açısından zengin olduğunu hatırlatarak, fiyatlardaki değişime rağmen tüketimin önemine dikkat çekiyor. Balık sezonunun ilerleyen dönemlerinde hamsi avının artmasıyla fiyatların normal seviyelere dönmesi bekleniyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK