MEZARLIK YOLU, MAHALLEYİ İKİYE BÖLDÜ

Yomra’daki Su Ürünleri Gen Bankası Türkiye’de Tek, Dünyada Sayılı! Yomra’daki Su Ürünleri Gen Bankası Türkiye’de Tek, Dünyada Sayılı!

2 bin kişi kapasiteli mezar yeri yapım çalışmaları devam ederken, mezarlığa ulaşımı sağlamak amacıyla başlatılan yeni yol projesi, Yağlıtaş Mahallesi’nde yaşayanları zora soktu. Mahalle sakinleri, yeni yolun kendi yollarını metrelerce aşağıya indirdiğini, bu yüzden özellikle yağmurlu havalarda yollarının çamurdan geçilmez hale geldiğini belirtti. Bu durum, mahalleye ulaşımı zorlaştırırken, sakinler hastalarını sırtlarında taşımak zorunda kaldıklarını iddia etti.

“DAĞ YARILDI, YOLUMUZ BOZULDU”

Mahalle sakinlerinden Burhan Saygıner, yeni yol nedeniyle yaşadıkları sorunları anlatarak, “Rize Belediyesi mezarlık için yer aldı, ancak bu yol çalışması bizim için büyük sıkıntılar yarattı. Yolumuz tamamen çamur oldu, su borularımız patladı ve sık sık kazalar meydana geliyor. Burada 5 tane ev var ve hepsi yaşlı insanlarla dolu. İki günde bir acile gidiyoruz, şeker hastası komşumuzun durumu iyi değil. Yol istedik, bize mezarlık bitince yapacaklarını söylediler. Önce bozulan yolumuzu geri istiyoruz. Bizim isyanımız budur” dedi.

MAHALLELİ YOLUN YAPILMASINI İSTİYOR

Mahalle halkı, bozulan yollarının acilen yapılmasını talep ederek, belediyeye tepkilerini dile getiriyor. Yağlıtaş Mahallesi sakinleri, her yağmurda çamura dönen yolları ve yaşanan kazalar nedeniyle zor günler geçiriyor. Vatandaşlar, mezarlık çalışmaları tamamlanmadan önce yollarının eski haline getirilmesini bekliyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN