Bu sezon 22 Süper Lig maçında sadece 1 gol atabilen Akintola, 5 asistle takımına katkı sundu. Ancak skorer kimliğini tam anlamıyla sahaya yansıtamayan oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası’nda çıktığı 4 maçta da ne gol ne asist üretebildi.
Taraftarın Yorumu: "Hareket Var, Gol Yok"
Akintola’nın sürekli hücum aksiyonları içinde olmasına rağmen bitiricilik konusunda yetersiz kalması, Rizespor taraftarlarının da eleştirilerine neden oldu. Yeşil-mavili camiada "Hareket çok, gol yok" yorumları yapılırken, teknik ekip de oyuncunun son vuruşlarını geliştirmesi için ekstra çalışmalar yapmasını istiyor.
Rizespor'un üst sıraları zorladığı bu süreçte, Akintola’nın skor katkısını artırması takım için kritik bir önem taşıyor. Nijeryalı oyuncunun kalan haftalarda daha etkili olup olmayacağı merakla bekleniyor.