Gümüşhane Merkez ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Trabzon’da TAKA Gazetesini ziyaret etti.

Gündemle alakalı önemli açıklamalar yapan Tanış, ArzularKabaköy’ü ilçeye dönüştürmenin en büyük hayali olduğunu söyledi. Tanış, “ArzularKabaköy’ü ilçe oluşturmaya çalışıyoruz. Gümüşhane’nin Bayburt çıkışına doğru bir ilçe yok. Hedefimiz ilçe olmak” dedi.

‘DEDİKODU SÜRECİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun her zaman yanında olduklarını kaydeden Başkan Tanış, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, liderimiz Devlet Bahçeli’ye, Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz. Bugün terörden söz etmek mümkün değil. Süleyman Soylu’yu yıpratmak adına bir şeyler söyleniyor. Bu bizi üzüyor. Bakanlık yapmış bir abimiz olan Süleyman Soylu’nun her zaman yanındayız. Bu dedikodu süreci inşallah son bulur” diye konuştu.

YENİLİKTEN YANAYIZ

‘Göreve geldiğimiz günden bu tarafa baktığımızda çok uzun görülen 5 yıl bir gün gibi geldi geçti. Planlayıp, projesini yaptığımız çok işimizi başardığımıza inanıyoruz. Belediyecilikte işler asla bitmiyor. Yenilikten yana projeler ortaya koyuyoruz. Dolu dolu 4.5 yıl geçirdik. Sosyal belediyecilik olsun, üretken belediyecilik olsun, yatırımlar olsun beldemize güzel projeler kazandırdık.’

BELEDİYECİLİK ZOR İŞ

Belediyecilikte önceliğimiz çalışma ve vatandaşlarımızın gönlüne hitap etmektir. Bunu da başardık. Gümüşhane’de bir belediyecilik geçmişim var. Müdürlük yaptığım dönemlerde insanlarla iç içeydim. Belediyecilik diğer resmi kurumlar gibi değil, çok zordur. İnsanlar çözüm istiyor. İnsanların ihtiyacına binayen bazı şeyler çözülmek zorunda. Geçmiş yıllarda iyi değerlendirdim. Sonrasında belediye başkanı oldum. Vatandaşımızın gönlüne taht kurdum. Vatandaşımız yaptığı işleri takdir ettiği zaman büyük bir aşkla çalışmaya devam ediyoruz.

BİRLİKTELİK GÜZEL

İktidarın bir parçası olmadığımız dönemlerde de Gümüşhane Belediyesinde yöneticiydim. Şu anda Cumhur ittifakının içerisindeyiz. Bu konuda Tayyip Beyin MHP’li belediye başkanlarına bakışı değişti. Devlet beyin ülkemiz adına koyduğu tavırlar hizmetlerimizi kolaylaştırdı. İşlerimiz kolaylaştı. Güzel bir birliktelik var. Allah razı olsun.

ÜRETİM YAPACAĞIZ

Güneş enerjisi projemiz var. Bunun üzerinde çok duruyorum. Ülkemiz adına üretim. Enerji üretiminde doğalgaz alp elektrik üretiyoruz. Enerjiden dolayı cari açığımız var. Kendi bölgemizde karınca misali ülkemiz adına bir şeyler üretmeyi düşündük. Bin kilovatlık güneş enerjisi projemiz var. Bir proje oluşturduk. Yenilenebilir enerjide son yıllarda popüler oldu. ArzularKabaköy Belediyesi olarak bizim de bir katkımız olsun. Cari mektubumuzun çıkmasını bekliyoruz. Seçim takvimine kadar kurmuş olacağız.

TURİZM’E YATIRIM YAPIYORUZ

Gümüşhane’nin en büyük payı turizmden alacağına inanıyorum. Turizm merkezleri var ama turizm alt yapımız yok. Turizm şehirleri arasında yüzde 10’a girebiliriz. Böyle bir turizm potansiyelimiz var. İnsanları konaklatıp, yedirip içireceğimiz bir alanımız yok. Beldemizde mükemmel bir alanda orman içerisinde bir turizm alanı oluşturma gayretimiz var.

BORÇSUZ İŞ YAPIYORUZ

Beldemiz konumu itibari ile Yağmurdere üçgenindeyiz. 34 köyün olduğu bir bölge. Bayburt aksında da 17 köyün olduğu noktadayız. Düğün salonu projemiz var. Belediyi borçlandırınca her şeyi yapabilirsin. Borç belediyenin sırtında bir kambur oluyor. Küçük yerlerde belediyeleri borçlandırmayı anlamsız buluyorum. Kaynağını bulup, projeyi yapacaksın ve belediyeyi borçlandırmayacaksın.

BAŞARISIZLIK BİZİ ÜZER

2009 yılında belediye kanadından Gümüşhanespor’da yönetici olarak göreve başladım. O gün her şeyimiz Gümüşhanespor’du. Gelinen yıllarda bazı ekonomik sıkıntılar ve aşırı transferlerin yükü birike birike, Gümüşhanespor’un hareket kabiliyetini engelledi. Sıkıntılı bir döneme girildi. Yavaş yavaş bundan kurtulduğuna inanıyorum. Gümüşhane artık dernek değil şirket gibi yönetiliyor. Gümüşhanespor’umuzun her zaman yanında olduk. Olacağız. Şehrimizin takımı. Başarılı olmasını istiyoruz. Başarısızlığı bizi de üzüyor. Görev verilirse görevden kaçmayız. İnşallah bu ekonomik dar boğazdan çıkar ve eski günlere döner.

SOYLU’YA YAPILANLAR BİZİ ÜZÜYOR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, liderimiz Devlet Bahçeli’ye, Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum. Gümüşhane kırsalı olarak çok badire atlattık. Gümüşhane merkezine kurşun atıldığına şahit olduk. Bugün terörden söz etmek mümkün değil. Sınır ötesinde her gün yüzlerce leş alınıyor. Süleyman Soylu terör olayında gurur verici işler yaptı. Allah hayırlı uzun ömürler versin. Devlet beyin söylediği her söz bizim için kıymetli. Süleyman beyin yıpratılmasına biz de üzülüyoruz. Bir Alman devletine bu kadar karşı değil. Ülkemiz terörden alınıp huzur noktasına getirilmiş. Süleyman Soylu’yu yıpratmak adına bir şeyler söyleniyor. Bu bizi üzüyor. Bakanlık yapmış bir abimiz olan Süleyman Soylu’nun her zaman yanındayız. Bu dedikodu süreci inşallah son bulur.

İLÇEYLE DEĞİŞTİRECEĞİZ

ArzularKabaköy’ün ismini değiştirmek gündemimizde duruyor. İki köy birleşip ArzularKabaköy birleşti. Bir ilçe aksı oluşturmaya çalışıyoruz. Bayburt çıkışına doğru bir ilçe yok. O bölgede bir ilçe olabilirdi. İçişleri Bakanlığında ilçe talebimiz var. Meclisimizin vereceği kararla bölgeye uygun bir isim koyacağız. Hedefimiz ilçe olduğu için ismi de ilçe ile birlikte değiştirelim dedik. Gümüşhane’de yeni bir ilçe olur diye düşünüyoruz.

BELEDİYE GÜVEN KAPISIDIR

Belediye başkanlığı zor. Çoluk çocuğundan ailenden feragat edeceksin. Başarılı olmak için bir şeylerden feragat etmek gerekiyor. Belediye başkanları bir makam mevkiden ziyade insanların güven kapısı olmalı.

TUNCAY UÇKUN