Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi

İsrail'e Yönelik Suç Duyurusu İşleme Konulmadı Şahintaş, İsrail'in Gazze halkına yönelik "savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar" işlediğini belirttiği 7 Ekim tarihli suç duyurusunun, Trabzon Adliyesi'nde işleme konulmadığını ve herhangi bir araştırma veya delil toplama işlemi yapılmadan takipsizlik kararı verildiğini öne sürdü. Bu durumun hukuka aykırı olduğunu ifade eden Şahintaş, "Bu konu ülkemizin ve dünya kamuoyunun gündemini aylardır meşgul ediyor," dedi.
Kamu Görevlilerine Yönelik Suç Duyurusu İl Başkanı, ilgili kamu görevlilerinin "hata, ihmal, kusur veya kasıtla" suç duyurusu sürecinin ilerlemesini engellediğini iddia ederek, görevi ihmal suçundan soruşturma açılmasını ve ilgili kişilerin "en şedit şekilde cezalandırılmasını" talep etti.
Bu gelişmeler, Trabzon Adliyesi'nin ve ilgili kamu görevlilerinin üzerinde baskı oluştururken, hukuki süreçlerin nasıl işleyeceği kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
 

Muhabir: BİROL SANCAK/SERAP BEREKETOĞLU