Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden affını istemesinin ardından yeni Sağlık Bakanı olarak göreve atanmıştı. Yapılan bu atamanın ardından Memişoğlu, Çaykur Rizespor’daki görevlerinden de istifa etti. Dün Rize’ye gelen ve basın toplantısı düzenleyerek hastanelerde incelemelerde bulunan Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı görevinden ötürü Çaykur Rizespor’daki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRÜYDÜ

2016 yılından itibaren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Memişoğlu, 2022 yılında Çaykur Rizespor’da gerçekleştirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul toplantısında İbrahim Turgut başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda asbaşkan olarak görev almaya başlamıştı. Yeşil-Mavili kulüpte 2 yıldır görevde bulunan Memişoğlu, Spor Toto 1. Lig’de elde edilen şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olmuştu.

Nwakaeme’den Müjdeli Haber: Sahalara Dönüyor! Nwakaeme’den Müjdeli Haber: Sahalara Dönüyor!

2 YILDIR GÖREVDEYDİ

Memişoğlu, Çaykur Rizespor’daki görevlerinden ayrılma kararını, Sağlık Bakanlığı görevine atanması sonrası verdi. Yeni görevinin başına geçerken, kulüp yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlık görevlerinden ayrılarak, Sağlık Bakanı olarak Türkiye’nin sağlık politikalarını yönetmeye odaklanacağını belirtti. Memişoğlu, Rize’de yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: “Rize’deki hastanelerde yaptığım incelemeler ve Sağlık Bakanlığı görevim sebebiyle, Çaykur Rizespor’daki görevlerimden istifa etmiş bulunuyorum. Çaykur Rizespor’a ve tüm ekibe başarılar diliyorum.”

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun bu kararı, hem spor hem de sağlık camiasında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Memişoğlu’nun Çaykur Rizespor’daki başarıları ve sağlık alanındaki deneyimleri, yeni görevinde de kendisini kanıtlamasına yardımcı olacak. Çaykur Rizespor taraftarları ise, Memişoğlu’nun ayrılığına üzüntüyle karşılık verirken, yeni görevinde başarılar diledi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA