Aşırı sıcaklar ve yüksek nem, bu tür kronik hava yolu hastalıklarında nefes darlığı, öksürük ve balgam miktarında artışa neden olarak hastalıkların seyrini kötüleştirebiliyor. Yüksek sıcaklıkta ağızdan nefes almak, solunum yolu hücrelerinin aşırı su kaybederek tahriş edicilere karşı hassasiyetini artırıyor ve nefes darlığı ataklarına yol açabiliyor.

Bu nedenle hastalar şu önlemleri almalıdır:

Nem oranının arttığı dönemlerde ve saatlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı.

Nem oranı yüksek bölgelere seyahat etmemeli.

Nem ve ısı ölçerler kullanarak kapalı ortamların nem ve ısı oranını dengede tutmalı.

Polen alerjisi olanlar, sıcak ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkmamalı, çıkmaları gerektiğinde maske takmalı, dışarıdan eve geldiklerinde giysilerini hemen değiştirmeli ve banyo yapmalı.

10.00-16.00 saatlerinde açık havada bulunmaktan kaçınmalı. Mecbur kalındığında serin ve gölge alanları tercih etmeli.

Mevsim şartlarına uygun, terletmeyen, hafif, rahat, açık renkli giysiler giymeye özen göstermeli.

Evde veya taşıtta mümkünse pencere açmak yerine klima kullanmalı ve klimanın temizliğini düzenli olarak yaptırmalı.

Sağlıklı beslenme planına uyulmalı, meyve, sebze ve yüksek lifli yiyecekler tüketilmeli. Tavuk, balık ve hindi gibi yağsız protein türleri tercih edilmeli. Şeker oranı yüksek yiyeceklerden uzak durulmalı.

Ispanakla Karıştırılıyor, Zehirlenmelere Yol Açıyor: Güzelavrat Otu Tehlikesi Ispanakla Karıştırılıyor, Zehirlenmelere Yol Açıyor: Güzelavrat Otu Tehlikesi

Yeteri kadar su içilmeli. Alkollü, kafeinli ve şekerli içeceklerden uzak durulmalı.

Yorucu fiziksel aktivitelerden kaçınılmalı. Sabah erken saatler veya akşam saatleri tercih edilerek düzenli yürüyüş yapılmalı. Yürüyüşün hem öncesi hem de sonrasında mutlaka sıvı alınmalı.

Seyahate çıkmadan önce sağlık kontrolü yaptırılmalı, hekimin önerdiği alerji ilaçları ve inhaler ilaçlar tedarik edilmeli ve düzenli olarak kullanılmalı.

Havuz dezenfeksiyonunda kullanılan klor veya diğer dezenfektanlar atakları tetikleyebileceğinden, havuz yerine deniz tercih edilmeli.

Tedbir olarak yakınların, astım veya KOAH hastasıyla düzenli iletişim kurması da önem taşıyor.

Kaynak: İNTERNETHABER