SAMSUN TARIMINDA YENİ DÖNEM
Samsun, tarımsal üretimde dikkat çeken bir atılım yaparak 1 milyon ton sebze üretimiyle Türkiye’nin öncü illeri arasına girdi. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, şehrin verimli topraklarının doğru kullanımıyla üretimin artmaya devam ettiğini belirtti. Sağlam, “Sebzeleri yazlık ve kışlık olarak ele aldığımızda toplam 237 bin dekar alanda 1 milyon 100 bin ton üretim gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

KIŞLIK SEBZELERDE BÜYÜK POTANSİYEL
Kışlık sebze üretiminin hız kazandığını vurgulayan Sağlam, “Özellikle lahana, brokoli ve karnabahar üretiminde büyüme sürüyor. Lahanada 437 bin ton, karnabaharda 70 bin ton ve brokolide Türkiye üçüncüsüyüz” dedi.

Vali Yıldırım, Batmanlı Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı: “Onlar İçin Ne Yapsak Az” Vali Yıldırım, Batmanlı Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı: “Onlar İçin Ne Yapsak Az”

BAFRA OVASI: SEBZENİN MERKEZİ
Samsun'da üretilen sebzelerin yüzde 90’ı Bafra Ovası’nda yetişiyor. Sağlam, “Kapya biber üretimimiz 32 bin dekar alanda 129 bin tona ulaştı. Türkiye’nin 32 farklı şehrine sevkiyat yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÖRTÜ ALTI ÜRETİMİ SAMSUN’DA
Sağlam, Samsun’da Türkiye’nin en büyük örtü altı üretimlerinden birinin yapıldığını belirterek, “80 dekar alanda bir firma tarafından devasa üretim gerçekleştiriliyor. Ayrıca, Bafra’da kurulan Sera OSB yatırımları devam ediyor” dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN