Enis Bardhi Bir Puan Kazandırdı Enis Bardhi Bir Puan Kazandırdı

Yıldırım, "Samsunspor’a isim sponsorluğu için bazı görüşmeler yaptık. Gelen rakamlar çok komik rakamlar. O komik rakamlara Samsunspor’un önüne isim almayı veya formasına isim almayı düşünmüyorum. Artık Samsunspor’un bir markası var. Amacımız, Türkiye’nin 5’inci büyük takımı olmak. Sportif olarak değil, büyüklük olarak diyorum. Adana Demirspor, Antalyaspor, Göztepe gibi şehir takımları da buna aday. Hedefimiz bu kadar büyükse sadece sportif başarı ile değil aynı zamanda ticari gelirlerle de büyük olduğumuzu göstermemiz lazım," dedi.

İngiltere'de kulüp sahiplerinin belirli oranda takıma para vermesine izin verildiğini, geri kalanının ise gelir yöntemleriyle sağlandığını belirten Yıldırım, Samsunspor’un da bu yolda ilerlemesi gerektiğini söyledi. "Biz de diğer kulüplerden farklı olmak için Samsunspor’u ayakları üzerinde tutmak için bir başlangıç yaptık. İlk olarak takımın önünde yer alan şirketimin adını çıkarttık. Zaten kendi paramı veriyorum. Kulübün tüm paraları benden çıkıyor. Reklamları dışarıdan bulmamız lazım. Büyük ve uluslararası isimlerle görüşüyoruz. Bir sponsor bulamasak da boş çıkacağız. Denk bütçe yapmayı öğreneceğiz," ifadelerini kullandı.

Ancak Samsunspor, FIFA'dan 2 dönem transfer yasağı aldı ve CAS cezayı onayladı. Bu nedenle, Samsunspor anlaştığı Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan transferlerini gerçekleştiremedi. Yıldırım, bu engellere rağmen Samsunspor’un hedeflerinden sapmadan büyümeye devam edeceğini belirtti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY