Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe karşısında aldığı 4-1’lik yenilgiyle taraftarını bir kez daha hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, sezon boyunca yaşadığı istikrarsızlıkla birlikte 36 puanda kaldı ve 11. sıraya geriledi. Bordo-mavililer, zirve yarışından tamamen koparken, camiada gelecek sezonun planlamasına dair tartışmalar da şimdiden başladı.

Trabzonspor’un gidişatını değerlendiren isimlerden biri de eski futbolcu ve teknik direktör Sergen Yalçın oldu. Takımın özellikle yabancı oyuncu tercihleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yalçın, mevcut kadrodaki kalite yetersizliğine dikkat çekti.

Fırtına Yeniden Harekete Geçti! Trabzonspor’dan 10 Numara Hamlesi Fırtına Yeniden Harekete Geçti! Trabzonspor’dan 10 Numara Hamlesi

Sergen Yalçın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Trabzonspor'un yabancı oyuncularında kalite çok düşük. Banza bile şampiyon olacak takımın santrforu değil. Yerli gençler fena değil, Zubkov fena değil, birkaç oyuncu iyi ama geneline bakarsak 7-8 tane kaliteli yabancı transferi lazım.”

Yalçın’ın bu açıklamaları, sezon başında büyük beklentilerle kadroya dahil edilen birçok ismin beklenen katkıyı veremediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Özellikle teknik direktör Fatih Tekke’nin yeni sezonda takımda köklü bir değişim istemesi ve yönetime bu yönde rapor sunması bekleniyor. Taraftarların da artık güçlü bir iskelet kadro ve kaliteli yabancı oyuncularla başarıya ulaşılmasını talep ettiği gözlemleniyor.

Gözler şimdi yaz transfer dönemine çevrildi. Trabzonspor’un transferde nasıl bir yol izleyeceği, hem teknik ekip hem de camia için belirleyici olacak.

Kaynak: EKOL TV