Söyleşi ve Katılımcılar Söyleşiye Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Nehbit, Yönetim Kurulu Üyeleri, Avrasya Pazarı esnafı ve Mor Pazar’ın ziyaretçileri katıldı. Açılışta Canan Nehbit, Mor Pazar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra, söyleşi bölümü başladı.

"Karadeniz Kadını Tarih Boyunca Önemli Bir Profil Çizdi" Seymen Aydın, Trabzon kadınının hayatın her alanında büyük başarılara imza attığını vurgulayarak, “Karadeniz kadını istediği zaman ülkeyi bile yönetir. Bu coğrafya zor ama Karadeniz kadını zorluklara rağmen tarih boyunca çok önemli bir profil çizdi ve çizmeye devam ediyor” dedi.

"Trabzon Mor Pazar’a Sahip Çıkmalı" Aydın, Trabzonluları Mor Pazar’a davet ederek, “Turizm kenti Trabzon’da el işlerinin tanıtılması muhteşem bir proje. Mor Pazar, kent için çok önemli bir destinasyon. Sadece turistler değil, Trabzonlular da Mor Pazar’a sahip çıkmalı ve destek olmalı” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya, Ortahisar Belediyesi’ne ve Mor Pazar’ın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Seymen Aydın, söyleşinin ardından pazarı gezerek katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA