Gün geçmesin ki ülkemizde şiddet ve suç olayları yaşanmasın. Son dönemlerde artış gösteren şiddet olayları yüzünden bir çok insanımızı ne yazık ki kaybederken bir çoğu da yaşadığı travmadan kaynaklı hayattan kopma noktasına geliyor. Silahlı şiddet olaylarında ise durum vahim ötesi. 2023 yılında; 3 bin 773 silahlı şiddet olayı basına yansıdı. Basına yansıyan bu olaylarda 2 bin 318 kişi ölü, 3 bin 820 kişi de yaralandı. 2024 yılının ilk 5 ayında 92 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirirken 164 kadın ise öldürüldü. Türkiye'nin silahlı şiddet haritası, özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki yoğunlukla dikkat çekiyor.

Bu Fiyata Çay Olur Mu: Havalimanındaki Çay Fiyatları Görenleri Şaşırttı! Bu Fiyata Çay Olur Mu: Havalimanındaki Çay Fiyatları Görenleri Şaşırttı!

BUGÜNLERİ ARARIZ

Şiddetle Mücadele Vakfı Kurucu Genel Başkanı(HEGEM) Adem Solak şiddet ve suç oranlarındaki artışın ağlayarak-konuşarak-ah/vah çekerek çözülemeyeceğini bilimsel bir programla ve seferberlik ilan edilerek çözüleceğini dile getirerek “Biz bu konuda bilim insanları üniversiteler ve sivil toplum örgütlerini içine katarak yıllardır üzerinde hassasiyetle çalıştığımız projemizi devletimize sunduk ama ne yazık gereken ilgiyi göremedik. Bürokraside karınca misali bir anlayış ve boş vermişlikle asla bu işler düzelmez. Bu günleri bile arar hale geliriz” dedi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY