TBYD Başkanı Erol Dündar Zamları Açıkladı
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bir sigara grubunun daha fiyatlarını 3-4 TL arasında artırdığını duyurdu. Dündar, “Yeni zamlarla birlikte gruptaki en düşük sigara fiyatı 67 TL, en yüksek fiyat ise 82 TL oldu.” ifadelerini kullandı.

Zamlı Fiyatlar Bugünden İtibaren Geçerli
Yeni fiyatlar 6 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdi. Daha önce başka bir sigara grubunun da fiyatlarını artırdığı açıklanmış ve o grupta en ucuz sigara 72 TL’ye çıkmıştı. Bu artışlar, özellikle sigara tiryakileri arasında büyük yankı uyandırdı ve tepkilere neden oldu.

300 bin lirası olan acele etsin! Birikmiş parası olana TOKİ’den sıfır daire 300 bin lirası olan acele etsin! Birikmiş parası olana TOKİ’den sıfır daire

Sigara Zamları Tiryakileri Zorluyor
Son dönemde peş peşe gelen zamlar, sigara tiryakilerini zor durumda bırakırken, birçok kişi artan fiyatlar nedeniyle sigara tüketimini azaltmak veya bırakmak zorunda kalıyor. Tekel bayileri de fiyat artışları nedeniyle satışların olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

Sigara zamlarının devam etmesi beklenirken, fiyat artışlarının tiryakiler üzerindeki etkisi her geçen gün daha da artıyor. Bu durum, sigara kullanıcılarını alternatif yollar aramaya itiyor ve fiyatların daha ne kadar yükseleceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ