SİLİVRİ'DEKİ ZİYARETTEN TRABZON’A MESAJ
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, 23 Mart’tan bu yana Marmara Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri’de ziyaret etti. Trabzon doğumlu olan İmamoğlu, görüşme sırasında Bak aracılığıyla memleketi Trabzon’a duygusal bir mektup gönderdi.

‘ÖZÜM TRABZON’DUR’
Ekrem İmamoğlu mektubuna, “Benim özüm olan Trabzon’a selam olsun” diyerek başladı. Mektubunda adalet, cesaret ve insan sevgisi gibi değerleri doğduğu şehirde edindiğini vurgulayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Karakterimde var olan cesaret, kararlılık, ‘hak yemem, hakkımı da yedirtmem’ adaleti, insan sevgisi, hoşgörü; tamamı güzel şehrim Trabzon’da şekillendi.”

Milletvekili Aydın'dan TMO'ya Sert Çıkış: "Bu Karar Üreticiye İhanettir!" Milletvekili Aydın'dan TMO'ya Sert Çıkış: "Bu Karar Üreticiye İhanettir!"

‘BİR AVUÇ MUHTERİSİN OPERASYONU’
İmamoğlu, yargı sürecine dair değerlendirmelerinde ise ağır ithamlarda bulundu. Diplomalarının iptali, ailesine yapılan saldırılar ve hakkındaki davaların tamamını “bir avuç muhterisin operasyonları” olarak nitelendiren İmamoğlu, “Ülkemizde makamları kendi mülkü zannedenler bu oyunların arkasında” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI MESAJI: 'OYUN DIŞI BIRAKMAK İSTİYORLAR'
Mektubunun sonunda ise cumhurbaşkanlığı adaylığına dair güçlü mesajlar veren İmamoğlu, “15,5 milyon oyla halkın teveccühünü kazandım. ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ diyenler, şimdi sandığı unutup beni oyun dışı bırakmak istiyor. Başaramayacaklar. Milletimiz bu mertlik dışı girişimlere boyun eğmeyecek” ifadelerini kullandı.

TRABZONLU HEMŞEHRİLERİNE MESAJ: ‘EMANETE SAHİP ÇIKIN’
İmamoğlu, mektubunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle noktaladı: “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Trabzonlu hemşehrilerim de bu emanete sahip çıkacaktır.

Muhabir: BİROL SANCAK