Banza’dan Kritik Dokunuş
Karşılaşmanın 17. dakikasında Beşiktaş savunmasının yaptığı hata Trabzonspor’a fırsat doğurdu. Rafa Silva’nın pas hatasını iyi değerlendiren Edin Visca, topu Simon Banza ile buluşturdu. Kaleci Mert Günok’la karşı karşıya kalan Kongolu forvet, soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Üç Büyükleri Boş Geçmedi
Simon Banza, bu golle birlikte Süper Lig tarihinde Trabzonspor formasıyla bir sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a gol atan dördüncü yabancı oyuncu olmayı başardı. Daha önce bu başarıya ulaşan isimler arasında Oscar Cardozo, Alexander Sørloth ve Andreas Cornelius bulunuyor.
İlk Yarıda Gol Beklentisi Lideri
Banza, karşılaşmanın ilk yarısında 0,21 xG (gol beklentisi) ile en yüksek gol beklentisine sahip oyuncu oldu. Bu istatistik, Trabzonspor’un hücumda etkili bir oyun sergilediğini gösterirken, Banza’nın da ceza sahasında doğru pozisyonlarda bulunarak tehlike yarattığını ortaya koydu.
Trabzonspor’un forveti, Beşiktaş karşısında attığı bu golle takımına skor anlamında önemli bir katkı sunarken, performansıyla da sezonun geri kalanında kritik maçlarda belirleyici bir isim olacağının sinyallerini verdi.
Simon Banza (2024/25)
Maxi Gomez (2022/23)
Alexander Sorloth (2019/20)
Jacek Cyzio (1992/93)