Söğütlü'de şok olay; ARAÇTA ÖLÜ BULUNDU Söğütlü'de şok olay; ARAÇTA ÖLÜ BULUNDU

Yöre Sakinlerinden Tepki

Yöre sakinleri adına açıklama yapan Beşikdüzü Denizli Muhtarı Yusuf Keleş, Sisdağı'nın sadece bir yayla olmadığını, aynı zamanda yüzlerce yıldır devam ettirilen bir kültür mirası olduğunu vurguladı. Keleş, “Burası Giresun'un Görele, Çanakçı ve Eynesil ilçeleriyle, Trabzon'un Beşikdüzü, Şalpazarı, Vakfıkebir gibi ilçelerinin ortak değeridir. Bilindiği gibi Sisdağı Türkiye'deki yaylalar içerisinde kaçak ve çirkin yapılaşmanın en kötü örneklerinden biridir. Bunun önüne geçilememişken, Sisdağı'nda en doğal korunması gereken güzelliklerden biri olan Sandık Gölü, Şelalesi ve endemik bitkilerin yer aldığı alanda doğa katledilerek tesisleşme yapılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde yüzlerce kişinin bir araya gelerek ortak ses yükselttiği alanın doğal güzelliğini kaybetmeye başladığı net bir şekilde görüldü. Bu doğa katliamının önüne geçilmelidir. Turizm doğa katledilerek değil, doğal güzellikler korunarak yapılmalıdır,” dedi.

Doğa Katliamına Karşı Ortak Ses

Sisdağı Yaylası'ndaki doğal güzelliklerin korunması gerektiğini belirten Yusuf Keleş, doğa katliamına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Keleş, “Turizm, doğa katledilerek değil, doğal güzellikler korunarak yapılmalıdır,” diyerek sözlerini tamamladı.

Sisdağı Yaylası'ndaki tesisleşme çalışmalarının durdurulması ve doğal güzelliklerin korunması için yöre halkının tepkisi devam ediyor.

Kaynak: İHA