1 Eylül’e kadar devam edecek olan av yasağı nedeniyle balık tezgahlarında sadece kültür balıkları yer alıyor. Alabalık, somon, uskumru, levrek ve çipura gibi türler Samsun’da halkın ilgisini çekmeye devam ediyor. Ufak teknelerle avlanan az miktardaki hamsi ve istavrit de tezgahlarda yerini alıyor ancak kısa sürede kaybolmaları bekleniyor.

Balık satıcısı Fazlı Altun, soğuk havaların satışlara olumlu yansıdığını belirterek, “Av sezonu bitti ama işlerimiz iyi gidiyor. Hava sıcak olunca balığa talep azalıyor. Şu an somonun kilosu 150 TL, çipura 320 TL, levrek 350 TL, Norveç somonu ise 300 TL’den satılıyor” dedi.

Bayraktar TB2’den Tarihi Adım! Yerli Motor TM100 ile Gökyüzünde Bayraktar TB2’den Tarihi Adım! Yerli Motor TM100 ile Gökyüzünde

Vatandaşlar da balığı en çok soğuk havalarda tükettiklerini, havalar ısındığında ise daha hafif gıdalara yöneldiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA