Son zamanlarda Türkiye’de büyük bir talep gören Dubai çikolatası hakkında, Candaş Tolga Işık’ın Az Önce Konuştum programında sorduğu soruya Somer Şef, "Çok ciddi şart koyarım, yapılmayacak. Dubai çikolatası, MasterChef'te yapılmayacak. Bu kadar nereden çıktı? Niye çıktı? Normal çikolata varken, niye içine kadayıf koyalım?" şeklinde yanıt verdi.

Somer Sivrioğlu, Dubai çikolatasını hiç yemedigini belirterek, "Hiç yemedim, yemem de" diyerek bu tatlıya olan ilgisini net bir şekilde ifade etti.

Mehmet Yalçınkaya'dan "Çikolatalı Künefe" Yorumları

Diğer ünlü şeflerden Mehmet Yalçınkaya da Dubai çikolatası hakkında benzer görüşlere sahip. Yalçınkaya, tatlıyı "çikolatalı künefe" olarak tanımlayarak, "Aslında bu çikolatalı künefe. Biz her şeyi yorumluyoruz ya, orada da aslında bir tane künefe yapılıyor. Üzerine bir çikolata sos dökülüyor. Bir sefer yedim, onu da Hollanda’da bir fuarda denedim. Bayılmadım. Dubai çikolatası yemek için çıldırmam," şeklinde konuştu.

Danilo Zanna: "Kadayıf ve Çikolata Güzel Olabilir Ama..."

İtalyan şef Danilo Zanna ise Dubai çikolatasını hiç denemediğini, ancak kadayıf ve çikolatanın uyumunun güzel olabileceğini söyledi. "Kadayıf ve çikolata tabi güzel olabilir. Ama hiç yemedim, merakım da yok," diyerek Dubai çikolatası hakkında kararsız bir tutum sergiledi.

Dubai Çikolatası Neden Bu Kadar Popüler Oldu?

Öyle Bir Şey Yaptı ki.. Akıllara Hadise'yi Unutamadı Mı Sorusunu Getirdi Öyle Bir Şey Yaptı ki.. Akıllara Hadise'yi Unutamadı Mı Sorusunu Getirdi

Dubai çikolatası, antep fıstığı ezmesi ve künefe dolgulu sütlü çikolata olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir butik çikolata mağazası tarafından üretilmeye başlandı. Yemek fenomeni Maria Vehera’nın çikolata üzerine yaptığı inceleme ve yorumların ardından, tatlı İngilizce içerikler arasında hızla viral hale geldi ve popülerliği dünya çapında yayıldı.

Kaynak: Haberler.com