İSKENDER GÜNEN (SABAH)
Dünkü maçta sahanın öne çıkan oyuncusu St. Gallen'in kalecisiydi. Çünkü kurtardığı 4 net gol pozisyonu ve de direkten dönen toplar vardı. Abdullah Avcı'nın sahaya sürdüğü 11 ve oyuncu tercihleri, Rapid Wien maçından çok farklı. Orta alanda Mendy, Okay ve de Bardhi önde ilk 11'de ilk kez Orsic ve Enis. Mendy, oynadığı oyunda görünen o ki mutlak orta alanda yer alması gereken bir isim. Çünkü rakipten top kazanmanın yanında Okay ile iyi bir ikili oluşturdular. Bardhi, bana göre tam bir profesyonel bir isim. Şans bulduğunda takıma önemli katkılar yapmakta aynen dün olduğu gibi. Bir başka isim var ki, takıma transfer edildiğinde çok fazla katkı yapmasını beklediğimi isimdi Orsic.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET)
Trabzonspor Avrupa macerası ve lig dahil 5 maç oynadı. İlk kez böyle organize, istekli, coşkulu ve gücünü hissettiren görüntü verdi. Sakin ve güvenli idi. İsviçre deplasmanında tüm pozisyonlarda temsilcimiz vardı. Kaleci Lawrence'in inanılmaz kurtarışları ve direk ilk yarıda sevinmemizi engelledi. Orsic, Bardhi, Visca ve Ozan ile golü çok istedik, olmadı. İkinci bölümde yine etkiliydik. Lakin daha temkinli ve dikkatli oynadık. Mendy ve Trezeguet ile rakip kaleyi zorladık. Abdullah hocanın oyuncu değişiklikleri skoru tutmak adına idi. Açık söyleyeyim. St. Gallen Trabzonspor ayarında bir takım değil. Rövanş kritik olacak. Trabzonspor dün geceki performansının yarısını sergilerse bu takımı eler ve yoluna devam eder.

Uğurcan Çakır Penaltıya İzin Vermedi Uğurcan Çakır Penaltıya İzin Vermedi

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ)
Trabzonsporlu oyuncular, uzun süreden sonra sahada savaştılar, kazanmak için gayret gösterdiler. Gol için her yolu denediler. Kanatlara indiler, merkezden hücum yaptılar. Bol bol şut attılar. Trabzonsporlu oyuncular, St. Gallen karşısında adeta gol kaçırma yarışına girdiler. Sahada Onuachu, Weghorst gibi bir santrforu olsaydı tarihi fark gelebilirdi Trabzonspor adına... Ama futbolda bazı pozisyonlar vardır ki atmak için golcü olmaya da gerek yoktur. Mesela ilk yarıda Bardhi'nin, ikinci yarıda Trezeguet'in pozisyonları gibi... Kaçırmak daha zordu bu gol pozisyonlarını...

TUNÇ KAYACI (FANATİK)
Oynattığı futbol, taraftar tarafından çok eleştirilen Abdullah Avcı, İsviçre'de sahaya sürdüğü 11'e bakarsak gerçekçiydi. Orta alanı Okay ve Mendy ile güçlü tutan Avcı, Balkan ağırlıklı isimleri tercih etmişti. İlk yarıya baktığımızda zaman zaman hücumlar yedik ama oyunun kontrolünü tutan ve rakip kalede etkili olduğumuz anlar oldu ancak final toplarında yeterli değildik. İkinci yarısı ilk yarıya oranla baskımızı artırırken öne geçecek gol pozisyonları yakaladık. 90 dakikayı özetlersek Avrupa kupasında bu sezonki oynadığı maçlara bakarsak dün gece İsviçre'de etkili rakibine gücünü kabul ettiren bir Trabzonspor izledik. 

KEMAL BELGİN (TÜRKİYE)
Tabii ki bir Avrupa kupası maçında rakip kim olursa olsun deplasmanda ilk maçta berabere kalmak tur için büyük bir umut taşımaktadır. Hele ki yeni yeni kımıldamaya başlayan rakip İsviçre ise. Unutmadan bir de yediğimiz gol var 86. dakikada. VAR'dan forma çekilişi sebebiyle o şık kafa golü iptal edildi. Şimdi bu maçın rövanşı bir dahaki perşembe. Yalnız kendi sahamızda tek farklı bir galibiyet de bize yetecek olsa da oyunu çok fazla riske atmadan organize olup oynamamız gerekmektedir.

KORAY DURKAL (HÜRRİYET)
Hem Süper Lig hem de Avrupa Ligi’ndeki Rapid Wien maçlarını göz önüne aldığımızda St. Gallen deplasmanında daha umut vaat eden bir Trabzonspor izlediğimizi söylemek mümkün... Ama üçüncü bölgede hâlâ pozisyon üretmekte çok önemli eksikleri olduğunu söylemek şartıyla... Maçın ilk bölümünde rakibin hızlı oynamasına izin vermeyen Trabzonspor, bulduğu şanslarda da kaleci Ata-Zigi’yi geçemedi. Özellikle Ozan Tufan-Bardhi-Visca üçlüsünün sağ kanatta kurduğu küçük üçgenler etkili olsa da Enis Destan’a taşınamayan toplar Trabzonspor’un hücum bölgesinde istediği üretkenliği sağlayamamasına neden oldu.

Muhabir: AYŞE SANCAK