İSKENDER GÜNEN (SABAH): Başarı için istikrarlı bir yapının oluşabilmesi olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Geçen yıla göre birçok transferin gerçekleştirildiği bir takım. Fakat hâlâ orta alanda geçmişteki Bakasetas türü bir oyuncu eksikliği var. Ayrıca duran toptan gelen golü düşündüğümüzde savunmanın yerleşme hatası ortaya çıkıyor. Uğurcan'ın iki kritik pozisyondaki kurtarışını da unutmayalım.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Abdullah hocanın 60. dakikadan sonra yaptığı değişikliklere gelince. Kişisel fikrim; ilk on bir tercihleri yanlış, müdahaleler geç oldu. Özellikle Cihan’ı Trezeguet’nin yerine ikame etmek, sonra Mısırlı oyuncuya kurtarıcı diye sarılmak çelişki idi. Hoca tribünün değil, mantığının sesine kulak vermeli. Nwakaeme’nin dönüşünü sorgulamayan ve bu yaşında kurtarıcı gören “çok bilmişlerin” etkisinden kurtulmalı. Doğru olan; antrenman ve saha performansı ile birlikte ekibin hazırladığı istatistiklerdir. Sonuç hayal kırıklığı. Futbolda imkansız yok. Rövanş zor. Ancak bu kulvarda devam edebilmek mucize!

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM): Ozan Tufan ve Lundstram fizik kalite konusunda beklediğimizin çok altındaydı. Trabzonspor'un oyun temposunun düşük olduğu aşikar. Bu çoğu zaman sorun olarak lanse ediliyor. Bunun bir sorun mu yoksa tercih mi olduğunu zaman bize daha net gösterecek! Trabzonspor'un sahada iyi yaptığı şey sayısı çok az. Bir büyük takımın iyi yapabildiği şeylerin sayısı, yapamadığı şeylerin sayısından çok daha fazla olması gerekiyor. İyi yaptığı şeylerden biri kanatları kullanarak çizgiye iyi indi ancak orada da pivot santrfor eksikliğini sonuna kadar hissetti. Trabzonspor'un rövanşta işi zor. Birçok şeyi doğru yapması yani birçok şeyi değiştirmesi gerekecek.

SAFA CAN KONUKSEVER (FANATİK): İkinci yarıda aynı şablondan üretkenlik çıkmayınca, 60’ta Nwakaeme ve Trezeguet hamleleri geldi. Fakat bir türlü oyunu domine edemeyen ve set hücumuna geçemeyen Trabzonspor için olabilecek en kötü senaryo yaşandı. Korner sonrası savunma dengesi bozulmuşken, Rapid Wien golü attı. Devamında konsantrasyonun kaybedilmesiyle rakip 2 önemli fırsat daha yakaladı. Trezeguet ile 3 önemli pozisyona giren fakat bir türlü golü atamayan Trabzonspor, ahlar vahlar eşliğinde maçı bitirdi. Özellikle son 15 dakikalık bölümde 1-0 geride olan ve kendi taraftarı önünde oynayan Bordo-Mavililer’in tehditkar bir görüntüde olması gerekirdi.

Uğurcan Çakır Penaltıya İzin Vermedi Uğurcan Çakır Penaltıya İzin Vermedi

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): Trabzonspor'da fiziksel olarak en hazır oyuncular Uğurcan, Vişça ve Trezeguet. Maç boyunca Rapid'e çok pozisyon verdik, fazlaca şut attırdık. Biz de net pozisyonlar yakaladık ama santrfor olmayınca olmuyor işte! Abdullah Avcı, bana göre yanlış 11'le başladı, doğru 11 ile maçı bitirdi. Bu takımda Trezeguet ve Okay ilk 11 oynar. Papara Park'ta kaybettik ama Rapid Wien bizden daha iyi bir takım değil. Trabzonspor, Viyana'daki rövanş maçında turu geçebilir. Yeter ki doğru 11 ile sahaya çıkıp, yürekli futbol ortaya koysun! Bir de taraf tutmayan bir hakem maçı yönetsin! Dün Rapid, bize karşı sahada 12 kişi ile mücadele etti.

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET): Kısa bir süre sonra kornerden gelen Rapid Wien golü, maçı tersine çevirdi. Rus ruletine dönen oyunda 70-74 arasında biz iki pozisyon bulduk, Avusturya temsilcisi de daha net iki pozisyon ile karşılık verdi. Kalan bölümde biraz panik, biraz organizasyon sıkıntısı yaşayarak turu Kaf Dağı'nın ardına bıraktık. Maçın kilit noktası ise, Trabzonspor'un santrforsuz oyunda rakip ceza sahası içi etkinliğini bir türlü kuramamasıydı. Onuachu ya da Weghorst ile aynı 90 dakika, özellikle ikinci yanda turu getirecek skora evrilebilirdi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN