Antioksidan zengini ve ödem atıcı kahveyi gün aşırı da tüketebilirsiniz. Peki tarçınlı kahve nasıl yapılır?

Tarçının enfeksiyona karşı iyi geldiği biliniyor. Tarçınlı kahve ise uyanıklığı artırıyor ve tok tutuyor. Kan şekerini dengeleyen tarçınlı kahve nasıl yapılır?

TARÇINLI TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Bir cezvenin içerisine 1 bardak içme suyu doldurun. Ardından 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 çay kaşığı tarçın ilave ederek pişirin. Kahve köpürdükten sonra ocaktan alarak fincana aktarabilirsiniz.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

Türk kahvesi; bilişsel işlevleri iyileştirir, hafızanın güçlenmesine destek olur.
Parkinson, Alzheimer ve depresyon gibi ruhsal hastalıklara karşı iyi gelir.
Türk kahvesinin içinde bulunan kafein, kana karışıp beyne ulaşır. Böylece beyinde uykuya neden olan nöronlar bloke edilerek uykulu olma durumunu ortadan kaldırır ve enerjinin yükselmesini sağlar.
Diyabet ile kalp hastalıklarına karşı korumaya destek olur.
Karaciğer sirozu ve depresyonun riskinin azalmasına yardımcı olabilir.
İçeriğinde yer alan antioksidan sayesinde vücudu ve cildi hastalıklardan korur böylece yaşlanmayı geciktirir.
Selülit probleminin giderilmesine yardımcı olur.

TARÇININ FAYDALARI

Tarçının içerisindeki antioksidanlar, vücutta serbest radikallerin oluşmasını engelleyerek hücrelerin oksidatif hasara karşı korunmasını sağlar. Böylece kanser çeşitlerine karşı koruma sağlayabilir.

Antioksidan oranı sayesinde enfeksiyon hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur, stresin azaltılmasına katkı sağlar.
İçeriğindeki biyoaktif bileşenler; virüs, bakteri, parazit ve mantarlardan kaynaklı meydana gelen enfeksiyonlarla savaşır.
Kan şekerinin düşmesine yardımcı olarak diyabetle mücadele eder. Diyabet hastası olan kişilerin kan şekerlerinin dengelenmesine destek olur. Diyabet hastası olmayanlarda ise insülin direncinin gelişmesini engeller.

UYARI: Türk kahvesi tüketmek; içerisindeki kafeinden kaynaklı hamile ve emziren anneler için olumsuz etkilere yol açabilir, tüketmeden önce mutlaka doktora danışmaları gerekir. Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmez.
AKŞAM

Editör: Doğukan ÖZKURT