HEDEFTEKİ İSİM SOYLU!

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun nasıl kumpaslara maruz kaldığını gösteren bir gelişme daha

Kamuoyunun günlerce konuştuğu Ayhan Bora Kaplan meselesinde eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu sürekli olarak gündeme taşınıyor çetelerle bağlantısı olduğu yönünde haberler yapılıyordu

Haberlerin organize bir şekilde  yapılması aynı suçlamaların tekrarlanması bile aslında kurulan tezgahı gösteriyordu. Bora Kaplan meselesinde gerçekler açığa çıktıkça kurulan kumpasında ne kadar ahlaksızca olduğu gün yüzüne çıkmaya başladı.

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ayhan Bora Kaplan, Emniyet'te eski İçişleri Bakanı Soylu ilgili bilgi verilmesinin istendiğini öne sürmüştü.. Suç örgütünün iki numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik'te Soylu’yu suçlamam için baskı yapıldı dedi..

SOYLU GÖZ-GÖRE HEDEF YAPILIYOR

Ayhan Bora Kaplan örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik, davada gizli tanık olduğunu açıkladı. Ankara Emniyeti'ne bağlı polislerin baskısıyla "gizli tanık" olduğunu iddia eden Sertçelik, gizli tanık ifadesinin içeriği konusunda polisler tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Sertçelik, ek ifadeyle AK Parti yöneticilerinin ismini vermesi için emniyet tarafından zorlandığını iddia ederek hedefteki ismin aslında Süleyman Soylu olduğunu onu suçlamamızı istediler dedi..

ZATEN GİZLİ TANIK YAPACAKLARDI

Firari Serdar Sertçelik, "Bir şekilde zaten gizli tanık yaratacaklar bu belli. Ben de kabul ettim. Kendimi ve ailemi kurtarabilmek için, benim ve abimin üzerine yıkılacak dosyaları engelleyebilmek için. Daha sonrasında bu ifadeyi kendileri isim isim 'Bu ismi koyalım mı? Koyalım. Bu olay böyle olmuş mudur? Olmuştur.' diye beni baskılarla tehditlerle hiç bir şekilde irademin altında olmayarak 19 sayfalık gizli tanık ifadesi oluşturdular." şeklinde konuştu.

HERKES ŞAŞIRACAK

"Bütün o giren isimler ilk ifadede. Benim bir sonraki ifadede söyleyeceğim isimleri duyduğunuzda herkes şaşıracak" diyen firari Serdar Sertçelik, "Serdar, Bekir Bozdağ, Mücahit Aslan, Abdülhamit Gül, Fahrettin Koca, Sadık Soylu... Bu isimlerle ilgili bir şablon oluşturulacak. Bunlarla da oturup karşılıklı konuşacağız. Gizli tanık ifadene bunları da ekleyeceksin." denildi.

KENDİ İÇLERİNDE BİR SAVAŞ VAR

Firari Serdar Sertçelik," Bu şahıslar eklendiğinde ben nasıl kendimi kurtarabilirim. Bu şahısların isimlerini ben kullandığımda, AK Parti'nin gücü altında nasıl bunları yapabilirim diye anlamaya çalışıyorum. Ortada bir savaş var çünkü kendi içerilerinde. Ne olduğunu anlayamıyorum." ifadelerini kullandı.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Başvuruları 20 Mayıs’ta Başlıyor 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Başvuruları 20 Mayıs’ta Başlıyor

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak