İnsani Kalkınma Rehberlik ve Adalet Derneği'nin ümmetin bağışlarıyla hayata geçirdiği Cevizköy Konut Projesi, modern yaşamı ve geleneksel değerleri bir araya getiren örnek bir yerleşim alanı sunuyor. Proje, sağlık, eğitim, spor ve sosyal yaşam alanlarını içeren kapsamlı bir yapı ile bölge halkına kaliteli ve konforlu bir yaşam vadetmektedir.

Programda konuşan İnsani Kalkınma, Rehberlik ve Adalet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarı, "Cevizköy Projesi, sadece binalardan veya betondan oluşan bir yapı olmayacak. Bu proje, bölgenin kalkınması için, gençlerimizin en güzel şekilde yetiştirilmesi için Azez'in en merkezi yerinde en özel projesi olacaktır. Bu proje aynı zamanda Pakistan, Türkiye ve Suriye'nin kardeşliğinin sembolü olacaktır" dedi.

Sarı ayrıca, "En iyi proje gençliğe ve o gençliğin yetiştirilmesi için yapılan yatırımdır. Biz her ortamda gençlerin elini tutmaya, onları hayata bağlamaya devam edeceğiz. Cevizköy Projesi'nin en büyük hedeflerinden birisi, topluma balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmektir. Hz. Yusuf Camii; sabrın, ilmin, düşüncenin, kitap okumanın, spor faaliyetlerinin, aile bilincinin, gençliğin merkezi olacaktır" şeklinde konuştu.

Cevizköy Konut Projesi, sadece yaşam alanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'den geri dönecek aileler için ekonomik fırsatlar da yaratıyor. Proje kapsamında, konutların altına inşa edilen ticarethaneler, geri dönen ailelerin kendi işlerini kurmalarına ve bölge ekonomisine katkı sağlamalarına olanak tanıyacak. Bu ticarethaneler bir vakıf çatısı altında toplanarak elde edilen kira gelirleriyle, bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, yeni iş imkanları yaratarak ekonomik kalkınmayı destekleyecek kaynağı oluşturacaktır.

Arhavi Gençlik Merkezi’nde Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor: Akıl ve Zeka Oyunlarıyla Dolup Taşan Etkinlikler Arhavi Gençlik Merkezi’nde Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor: Akıl ve Zeka Oyunlarıyla Dolup Taşan Etkinlikler

Cevizköy Konut Projesi ile gençlere sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sunularak, yasa dışı örgütlerin pençelerine düşerek yitip gitmelerine engel olmayı amaçlanıyor. Spor tesisleri, eğitim imkanları ve sosyal etkinlikler aracılığıyla gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunulacak. Bu sayede gençler, kötü alışkanlıklardan ve yasa dışı faaliyetlerden uzak durarak, topluma faydalı bireyler olarak yetişecektir.

Muhabir: BİROL SANCAK