DİREKTE ÇALIŞIRKEN DENGESİNİ KAYBETTİ
Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaşanan olayda, bir telekomünikasyon firmasında çalışan Ali Sait Kurt, telefon hattı çekmek üzere çıktığı direkte dengesini kaybederek metrelerce yükseklikten yere düştü. Olay, ilçeye bağlı mahallelerden birinde yaşandı.
YÜKLENİCİ FİRMADA ÇALIŞIYORDU
Kurt’un çalıştığı firmanın, Telekom’un yüklenici şirketlerinden biri olduğu öğrenildi. Direğe çıkarak tel çekme işlemi sırasında dengesini kaybeden işçi, sert şekilde zemine çakıldı. Olay anında bölgede bulunan çalışma arkadaşları ilk müdahaleyi yaparak sağlık ekiplerine haber verdi.
KAŞÜSTÜ HASTANESİ’NE KALDIRILDI
İhbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Kurt’un, yapılan kontrollerin ardından tedavi altına alındığı bildirildi. Doktorlar, sağlık durumunun şu an için iyiye gittiğini ve hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.
ÇALIŞMA GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Yaşanan olay sonrası, yüksek riskli alanlarda çalışan işçilerin güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Elektrik ve telekom direklerinde yapılan işlerin hayati tehlike içerdiğine dikkat çeken vatandaşlar, benzer kazaların yaşanmaması için daha sıkı denetim ve koruyucu ekipman kullanılmasını talep etti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yetkililer, olayla ilgili olarak iş güvenliği kurallarına uyulup uyulmadığını belirlemek üzere inceleme ve soruşturma başlattı.