Borna Barisic Transfer Sürecinin Çok Kısa Sürede Tamamlandığını İfade Ederek Mutlu Olduğunu Söyledi

BÜYÜK BİR KULÜPTE OYNAMAK BENİM İÇİN ÖNEMLİYDİ

Trabzonspor’un yeni transferi Borna Barisic Macaristan’ın Szeged şehrinde devam eden kamp çalışmaları kapsamında basın toplantısı düzenledi. Kampı takip eden basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Barisic takım arkadaşları sayesinde çok çabuk adapte olduğunu söyledi. Barisic, futbolcunun konuşacağı yerin saha içi olduğunu ifade ederek “Ben de en iyi şekilde hazırlanıp takımıma en fazla katkıyı nasıl verebilirimin düşüncesindeyim” diye konuştu.

ADAPTASYONUM ÇOK KISA SÜREDE OLDU

Trabzon’a geldiği günden itibaren kendisine çok sıcak bir karşılama yapıldığını söyleyen Barisic, bunun da kendisinin adaptasyonuna önemli katkı sağladığını belirtti. Barisic şunları söyledi: “Çok uzun bir süre olmadı buraya geldiğimden itibaren ama çok hızlı adapte olduğumu söyleyebilirim. Bunda Orsic, Vişça ve Bardhi gibi oyuncuların büyük katkısı var, onların bana büyük yardımı oldu ama sadece onlar değil diğer bütün oyuncu arkadaşlarımız, teknik ekip, çalışanlar, sağlık departmanı hepsi çok yardımcı oldular. İlk haftadan itibaren aslında bu sıcak karşılamayı hissettim ve Trabzon’a gittiğim anda ev bulma konusunda olsun diğer bütün yardımlar konusunda olsun herkes gerçekten bize çok sıcak davrandı. Bu da adaptasyonumu hızlandırdı” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ SAVUNMA ANCAK…

Bir bek oyuncusu olarak özellikle hücum anlamında asist ve golleriyle takıma katkıda bulunmaya çalışan bir oyuncu olduğunu söyleyen Barisic, her geçen gün daha iyi olma yolunda çalıştığını belirtti. Barisic sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Modern futbolda artık beklerin hücuma katkısı da olmak zorunda. Bizler tabi ki öncelik olarak savunma oyuncusuyuz, önceliğimiz tabi ki savunma. Ama artık modern futbolun gereklilikleri ve sizden beklentileri hücuma da aynı şekilde asistleriniz ve gollerinizle katkıda bulunmak. Tabi ki hocamızla konuştuk, hocamızın kendi fikirleri ve bek oyuncularından beklentileri var. Ben de bunu en iyi şekilde öğrenip en iyi şekilde adapte olup hocamızın beklentilerini, benden istediklerini en iyi şekilde sahada yapmaya ve sahada hücum oyuncularına katkıda bulunmaya çalışıyorum. Ben bir bek oyuncusu olarak da saha içerisinde özellikle hücum anlamında hem asistlerimle hem de gollerimle takıma katkıda bulunmaya çalışan, önde oynayan oyuncularımıza hep yardımlar yapmaya çalışan bir oyuncuyum. Yine benim de adaptasyonum tabi ki gün gün daha iyiye gidecek. Hocamızın benden isteklerini karşılamaya çalışacağım elimden geldiğince.”

EN İYİ HALİMİZ İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ

Şenol Güneş’ten Gençlere Büyük Destek: Avrupa Devleri Peşlerinde! Şenol Güneş’ten Gençlere Büyük Destek: Avrupa Devleri Peşlerinde!

Hazırlık maçına da değinen Barisic, “Bütün arkadaşlarımız 45 dakika oynadı. Bizim adımıza iyi geçtiğini söyleyebilirim aslında. Çünkü maç maç daha iyiye gidiyoruz. Takım olarak genelde iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum ben o günü. Biz doğru yoldayız. Elimizden geleninin en iyi şekilde devam etmeye çalışacağız. Çünkü bu kamp dönemini de bir sonrakinde oynayacağımız ilk resmi maçımıza hazırlık dönemi olarak değerlendiriyoruz. Ve en iyi halimizle oraya kendimizi taşıyabilmek istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

REKABET HER ZAMAN FAYDA SAĞLAR

Kendisini bir sol bek oyuncusu olarak tarif edebileceğini söyleyen Barisic “Sol stoper pozisyonunda çok oynamadım. Dolayısıyla kendimi bir sol bek oyuncusu olarak değerlendirebilirim. Aynı pozisyonda oynayan takım arkadaşlarımla ilgili şunu söyleyebilirim. Açıkçası çok fazla bir süre geçiremedik beraber. Yaklaşık 2 hafta belki ondan biraz daha fazla bir zaman dilimi geçirebildik ama çok fazla bir zaman dilimi değil. Ama yine de bu kısa süreçte dahi o arkadaşlarımın özellikle insan olarak çok değerli, çok iyi insanlar olduklarını görebiliyorum. Zaten kaliteleri belli, kaliteleri olmasaydı eğer Trabzonspor’da burada olmazlardı diye düşünüyorum tabi ki. Gerçekten hepsi de profesyonel insanlar. Takım içerisindeki rekabet, iyi bir rekabet her zaman sizi ve takımı daha ileriye götürür. Daha iyi antrenman yapmanızı sağlar, daha iyi performans vermenizi sağlar, daha iyi maçlar çıkarmanızı sağlar. Ben de bu rekabetin hem onlar adına hem benim adıma gerçekten çok faydalı olacağını ve takıma da katkıda bulunacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

HOCAMIZLA KONUŞTUKTAN SONRA KARAR VERMEM ÇOK KISA SÜRDÜ

Avrupa’da da dahil olmak üzere başka kulüplerden de teklif aldığını söyleyen Barisic, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile yaptığı görüşmeden sonra karar vermesinin çok hızlı ve çabuk olduğunu söyledi. Hırvat oyuncu şöyle konuştu: “Ancak Trabzonspor’un beni ikna süreci çok hızlı oldu. Çok kısa gelişti aslında süreç. Trabzonspor’un bana olan ilgisini duyduktan sonra hemen ardından hocamızdan bir telefon geldi. Hocamızla yaptığımız görüşmede beni takımda ne kadar görmek istediğinden bahsetti. Zaten konuşmamızın sonunda da başkanımızla görüşeceğini, süreci olabildiğince hızlandıracaklarını ifade etmişti. Sonrasında gelişen süreçte de 2-3 gün içerisinde de zaten anlaşma tamamlanmıştı bile. Dolayısıyla Trabzonspor’la görüşmelerimiz çok hızlı ve çok kısa gelişti. Ve benim açımdan da karar alabilme açısından çok kolay ve basit oldu diyebilirim. Tabi ki ben yüzde yüz gitme kararı almadan önce takımda buradan tanıdığım arkadaşlarımla o dönem örneğin Benkovic’le ve Orsic’le görüştüm. Onlar da bana Trabzonspor hakkında çok olumlu şeyler söylediler. Trabzonspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu söylediler, bunları ifade ettiler. Çünkü benim açımdan da böyle bir kulüpte oynamak önemliydi. Yani her maçı kazanmak isteyen, kupalar kazanmak isteyen, herkesle yarışmak isteyen, her yerde mücadele etmek ve var olmak isteyen bir kulüpte oynamak tabi ki her oyuncunun dileğidir. Benim açımdan da bunları düşündüğünüzde basit bir karar oldu. Ailem açısından da gayet hızlı ve basit bir karar oldu yine. Umuyorum hep beraber bunun tadını çıkaracağız.”

ÇALIŞMALARA KAMP ÖNCESİ BAŞLADIM

Daha iyi ve daha hazır olabilmek için kamp öncesinde çalışmalara başladığını anlatan Barisic, Türk futbolunu ve ligini de değerlendirme fırsatı bulduğunu söyledi. Tecrübeli oyuncu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben de takıma nasıl katkıda bulunabilirim, neler yapabilirim, neleri daha iyi yapabilirim üzerine düşünüyorum. Türk futbolunu gelmeden önce de değerlendirme fırsatı bulmuştum. Birçok takımın iyi yatırımlar yaptığını, çok iyi oyuncuların lige katıldığını görebiliyorum bu da tabi ki hem lig adına hem oyuncular adına hem izleyenler adına çok iyi bir durum. Ben kamp öncesinde çalışmalarıma başlamıştım aslında. Çünkü kampa geldiğimde de kamp sonrasında da en iyi halimle takıma yardımcı olabilmek adına bu çalışmalarımı sezon öncesinde de sürdürmüştüm. Tabi ki Glasgow Rangers’da katkılarım olmuştu hücum anlamında. Yine aynısını yapabilmek istiyorum. Tabi ki şu an bunu ‘yapabilirim’ ya da ‘yapamam’ demek kolay değil. Bunu saha içerisinde göreceğiz. Ama aynı katkıyı yine ben de vermek istiyorum. Asistlerimle, takımın kazanacağı maçlara, kupalara ve başarılara aynı şekilde katkıda bulunmak istiyorum. Ancak daha önce de ifade etmiştim; Bizler savunma oyuncularıyız. Savunma oyuncuları için en önemli şeylerden bir tanesi kaleyi gole kapatmak. O gün, o an, o maç gol yememek. Ben de bunu yaparak bundan kazanacağımız özgüvenle birlikte hem de ön tarafta yapacağımız asist ve gollerle birlikte takıma olabilecek en iyi şekilde katkıda bulunmaya çalışacağım.”

TAKIMIMIZ KAZANMAK ODAKLI

Takımı tamamen tanıma açısından çok fazla bir süre geçmediğine, buna karşın arkadaşları hakkında çok iyi fikirler edindiğini söyleyen Barisic, “İki haftalık süreç çok fazla uzun bir süre değil oyuncuları yeterince tanıyabilmek adına. Ancak şunu söyleyebilirim, takımımızın çalışmasından, takımımızın oyun tarzından, bütün arkadaşlarımızın çalışma isteğinden inanılmaz derecede mutlu olduğumu ifade edebilirim. Bütün arkadaşlarımız, bütün oyuncularımız kazanmak istiyorlar. Bütün hepsi iyi performans göstermek ve iyi maçlar çıkarmak istiyorlar. Böyle şeyler antrenmanlarda başlar. Eğer antrenmanda kafa olarak kazanmak isterseniz, antrenmanı kazanmak için yaparsanız maçlara da aynı şekilde, aynı mental hazırlıkla çıkarsınız. Ben de hep bunu değerlendirmiş, ben de hep bunu değerlendirmiş bu şekilde görmüş bir insanım” dedi.

EREN’İN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL

Eren Elmalı ile forma rekabeti ile ilgili bir soruya da Barisic şu yanıtı verdi: “Kendisi çok iyi, çok nazik, çok kibar biri. Hep gülümseyen bir insan. Oyuncu olarak da iki haftada görebildiğim tabii ki çok yüksek bir kalitesi var. Milli takımda oynaması, her sezon 30’dan fazla maç oynaması, Trabzonspor’da olması, Trabzonspor’da başarılı bir performans göstermesi tabi ki bir tesadüf değil. Bu tabi ki onun kaliteli ve iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor aynı zamanda.

KONUŞACAĞIMIZ YER SAHA İÇİ

Kendisinden çok fazla bahseden ya basına konuştuğu anlarda kendisinden çok fazla konuşan bir insan olmadığını dile getiren Barisic, futbolcunun konuşacağı yerin saha içi olduğunu söyledi. Barisic, “Ama şundan bahsedebilirim, bizim için oyuncular için konuşacak yer saha içerisinde. Her hafta yapacağımız mücadele. 3 ya da 4 gün içerisinde göstereceğimiz performans, maçlar bizim için konuşma alanları aslında. Ben de en iyi şekilde en iyi performansımı sahada yapıp en iyi konuşmamı sahada yapabilmek istiyorum. Dolayısıyla ligde de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Ama bizim için de oyuncular için de konuşmak için en doğru yerin saha içi olduğunu düşünüyorum.”

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN