Tarihi Kavak Camii'nde Restorasyon Çalışmaları Sona Yaklaşıyor

Trabzon’un Of ilçesinde bulunan tarihi Aşağı Kışlacık Kavak Camii, aslına uygun şekilde restore edilerek eski ihtişamına kavuşturuluyor. Restorasyon çalışmalarında, caminin dokusu korunarak çevre düzenlemeleri yapıldı ve camiye bir de lojman inşa edildi.

Dernek Başkanı İzzet Keleş’ten Teşekkür Mesajı

Of Aşağı Kışlacık Kavak Cami Derneği Başkanı İzzet Keleş, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Camimizin avlusundaki çalışmaların 2. aşamasını demir korkulukların takılmasıyla tamamladık. Bu gelişmeyi heyetimizle birlikte inceleyerek görmek bizleri son derece mutlu etti” dedi. Keleş, ayrıca parmaklıkların boyanması ve aydınlatma direklerindeki ışıkların takılması ile çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Ustalara ve Hayırseverlere Teşekkür

İzzet Keleş, demir korkulukların montajında gönüllü olarak çalışan ve maddi karşılık beklemeden işlerini yapan Yıldırım kardeşlere teşekkürlerini iletti. “Rabbim ölmüşlerine rahmet eylesin,” diyen Keleş, caminin restorasyonunda katkı sağlayan tüm hayırsever komşulara da minnettarlığını ifade etti.

Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon

Geleceğe Taşınan Bir Miras

Tarihi Aşağı Kışlacık Kavak Camii'nin restore edilmesi, bölgenin kültürel mirasının korunması açısından büyük önem taşıyor. Cami ve çevresinde yapılan bu çalışmalar, yerel halkın da katkılarıyla tamamlanarak geleceğe taşınacak önemli bir mirasın korunmasını sağlıyor. Dernek Başkanı Keleş, bu tür desteklerin devamını beklediklerini belirterek, herkese teşekkür etti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY