Trabzon'un Göz Kamaştıran Yükselişi! Ömer Ayar: "Bölgenin Lokomotif Şehri Olduk" Trabzon'un Göz Kamaştıran Yükselişi! Ömer Ayar: "Bölgenin Lokomotif Şehri Olduk"

TARİHİ DOKU VE MAHALLE KÜLTÜRÜ VURGUSU

Berweuli Ala Carte Restoran’da gerçekleştirilen kahvaltı programında, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Mahalle Muhtarı Süleyman Kara ve çok sayıda mahalle sakini yer aldı. Başkan Genç, mahalle kültürünün önemine dikkat çekerek, “Ortahisar, Trabzon’un tarihi dokusunun en güçlü hissedildiği yerlerden biri. Bu ruhu yaşatmak bizler için çok önemli. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

VALİ YILDIRIM: “BU TÜR BULUŞMALARI SÜREKLİ HALE GETİRMEK GEREKİYOR”

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, mahallelerde büyümenin ve mahalle kültürünün güzelliklerine değinerek, “Mahalleleri gerçekten özlemişiz. Hepimizin çocukluğu mahallelerde geçti. Bu tür etkinlikler, mahalle ruhunu yaşatmak için çok kıymetli. Dostluk ve sıcaklığı bir araya gelmedikçe yaşamak mümkün olmuyor. Bu yüzden bu tür buluşmaları sürekli hale getirmek gerekiyor,” diye konuştu.

Etkinlik, mahalle halkının dayanışma içinde bir araya geldiği, lezzetli ikramlarla dolu keyifli bir sabah yaşanmasını sağladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK