Esnek Çalışma ve Uzaktan Çalışma Modelleri

Yeni dönemde, esnek ve uzaktan çalışma modelleri yasal düzenlemelerle uygulanacak. Bu düzenlemeler, çalışanların verimliliğini artırmayı ve iş ile yaşam dengelerini sağlamayı hedefliyor. Çalışma hayatında kalmak isteyenler için de uygun alanlar oluşturulacak.

Sektörel Dönüşüm ve Yeni Meslekler

Teknolojik gelişmeler ve sektörel dönüşümler doğrultusunda bazı sektörlerin ortadan kalkması bekleniyor. Bu değişimle birlikte yeni meslekler ve çalışma biçimleri ortaya çıkacak. Resmi Gazete’de yayımlanan program, bu dönüşümlere yönelik tedbirleri de kapsıyor.

Yenilikler ve Düzenlemeler

Yeni nesil çalışma biçimleri ve sektörel dönüşümler doğrultusunda, uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma gibi yenilikler getirilecek. İşgücü piyasası ihtiyaçlarına göre düzenlemeler yapılacak ve iş-özel yaşam dengesi gözetilecek. Ayrıca, Yeşil ve dijital dönüşümün işgücü piyasalarına yansımaları analiz edilerek, uyum ve adil geçiş sürecine yönelik programlar hayata geçirilecek.

Kırklar Mescidi’ni Ziyaret Eden İlk Başkan Ahmet Metin Genç, Oldu Kırklar Mescidi’ni Ziyaret Eden İlk Başkan Ahmet Metin Genç, Oldu

Her Yaşa Uygun Çalışma Alanları

Yeni program, her yaş grubundan bireylerin aktif kalmalarını sağlayacak tedbirler içeriyor. Aktif yaşlanma yaklaşımı ve hayat boyu öğrenme katılımını artırmayı hedefleyen düzenlemelerle, bireylerin becerilerinin günümüz ihtiyaçlarına uyarlanması sağlanacak.

Uygulama Takvimi

Esnek çalışma ve sektörel dönüşüm düzenlemeleri 2025’in ilk çeyreğinde hayata geçirilecek. Kanun değişiklikleri Meclis’e sunulacak ve yasalaşacak. Ayrıca, İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikler sosyal taraflarla diyalog halinde uygulanacak.

tatil uzaması, esnek çalışma, uzaktan çalışma, Yeni Orta Vadeli Program, iş-özel yaşam dengesi

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU