AK Partili Selahaddin Çebi’den CHP Lideri Özgür Özel’in "Rakı" Vaadine Sert Tepki AK Partili Selahaddin Çebi’den CHP Lideri Özgür Özel’in "Rakı" Vaadine Sert Tepki

TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Azerbaycan Milli Meclisi seçimlerini gözlemci olarak takip etmek üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. TBMM’nin görevlendirmesiyle Azerbaycan’a giden Bayraktutan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Türk Şehitliği’nde kutlayarak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i de ziyaret etti.

Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna katılan TBMM heyeti, Azerbaycan’da yoğun bir çalışma programı gerçekleştirdi. Pazar günü yapılan 7. Dönem Milli Meclisi seçimlerinde gözlemci olarak görev yapan heyet, seçim sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde ilerlemesi adına sandık bölgelerinde gözlemlerde bulundu.

Karabağ’ın işgalden kurtarılmasının ardından Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü içerisinde yapılan ilk milletvekili seçimlerinin tarihi önemine dikkat çeken Uğur Bayraktutan, “Seçim sürecinin şeffaf, adil ve güvenli bir şekilde ilerlemesi için görevimizi yerine getirdik. Sandıkları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık ve oy verme işlemlerini gözlemledik. Milli Meclis Seçimlerinin dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın aydınlık geleceği için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY