Üye Olmadan Üye Yapma Suçu

Başkan Şatıroğlu, hemşehrilerden gelen yoğun başvuru ve şikayetlerin, bazı derneklerin üyelerini bilgilendirmeden üye yapma uygulamalarından kaynaklandığını belirtti. "Bazı derneklerin, üye sayısını artırmak ve delege sayısını değiştirmek amacıyla yürüttüğü çalışmaların federasyonumuz ve mevcut yönetimimizle hiçbir ilgisi yoktur. Bu tür davranışlar kesinlikle tasvip edilmemektedir” dedi.

Ciddi Sonuçlar Doğurabilecek Davranışlar

Şatıroğlu, üye yapma işlemlerinin e-Devlet üzerinden yönetim kurulu imzası ve dernek başkanının şifresiyle gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Kişilerin izni olmadan derneğine üye yapmak, çok ciddi bir suçtur. Bu tür uygulamaları gerçekleştiren dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, yasal olarak sorumludurlar” ifadesini kullandı.

Üyelikten Ayrılma Yolu

Öğrencilerin Başarısını Artıran Unsur: Okul Güvenliği Öğrencilerin Başarısını Artıran Unsur: Okul Güvenliği

Derneklere bilgi vermeden üye yapılan hemşehrilere de uyarıda bulunan Şatıroğlu, bu durumdan etkilenenlerin, e-Devlet üzerinden “Bilgim dışında üye yapıldım” seçeneği ile ayrılabileceğini belirtti. Ayrıca, üye sayısını artırmaya çalışan dernek başkanlarına, bu durumdaki üyelikleri iptal etmeleri ve yaptıkları hatayı düzeltmeleri için çağrıda bulundu.

Muhabir: AYŞE SANCAK