Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda, Trabzon Teknoloji Derneği'nin düzenlediği Trabzon Teknoloji Festivali, Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde muhteşem bir açılış töreniyle başladı. 


Festivalin açılış kurdelesini Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile birlikte kesen Başkan Genç, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'un bilimin merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını vurgulayarak, "Bilgiye en erken ulaşanlar yeni bilgiyi üretmekte en avantajlı olanlardır.

Yeni bilgiyi üretenler de güce sahip olmaktan yana avantajlı olanlardır. Bu topraklarda her zamankinden daha fazla güçlü olmamız gerekiyor. Bugün sevgili gençlerimizin ürettiği teknolojiler, tam bağımsız Türkiye yolculuğunu sürdürmek adına atılacak kararlı adımlar için çok önemli. Bundan dolayı gururluyuz" dedi.


Türk gençlerinin ortaya koyduğu eserlerin gurur verici olduğunu belirten Başkan Genç, "Türk gencinin ürettiği İHA'lar ve SİHA'larla 30 yıl esaret altında kalan kardeş Azerbaycan toprakları bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu müthiş bir gurur verici hadisedir. Trabzon'da başlangıçta Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde atılan bu adımları yakından takip etmek ve çalışmalara paydaş olmak bizim vazifemizdir.

Üniversitemizle iş birliği halinde roket motorlarını milli olarak üretiyoruz. İşte bu gençlerimizin eseri. Bu gençlerimiz, yarının bilim insanları ve tam bağımsız Türkiye'sine hitap eden eser sahibi insanlar olacaklar. Buna yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.


Programa katılamayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uralkoğlu da gönderdiği video mesajında, teknolojinin önemine vurgu yaparak Türkiye'nin bu alandaki başarılarını dile getirdi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, teknolojinin hayatın vazgeçilmezi olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin daima mazlumların yanında olduğunu belirtti.


Trabzon Teknoloji Derneği Başkanı Aydın Birincioğlu ise, festivale katılanlara teşekkür ederek, Türk gençlerinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları övdü. Konuşmaların ardından Başkan Genç ve beraberindekiler, festival kapsamında sergilenen teknoloji stantlarını gezdi ve öğrencilerin projeleri hakkında bilgi aldı. Teknoloji Festivali, yarın yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Editör: Birol Sancak