TESOB Başkanı Metin Kara'nın Açıklamaları

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

TESOB Başkanı Metin Kara, birçok sektörün nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğunu belirterek, "Nitelikli iş gücü yetiştirilmesine yönelik çalışmaların arttırılması gerektiği ile ilgili üyelerimizden talepler alıyoruz. TESOB olarak başta hizmet sektörü olmak üzere nitelikli işgücü ile ilgili bugüne kadar birçok proje yürüttük ve bu projelerimize devam edeceğiz. İŞKUR yetkililerimizle de Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin de içinde olacağı mesleki eğitim kurslarının hangi sektörlerde açılması gerektiği ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Amacımız üyelerimizin nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak çalışmalarımızı sürdürmektir" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba'nın Açıklamaları

İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba ise mesleki eğitim kurslarına önem verdiklerini ve TESOB ile ortak çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını vurguladı. Kaba, "Nitelikli işgücü yetiştirilmesi için mesleki eğitim kurslarına büyük önem veriyoruz. TESOB ile gerçekleştireceğimiz bu işbirliği ile Trabzon'da iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacını karşılayacağız" dedi.

Bu işbirliği kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin de desteğiyle, sektörlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitim kursları açılacak. Hedef, Trabzon'da iş dünyasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak ve işsizliği azaltmak.

Muhabir: BİROL SANCAK