Üretim ve Dışa Bağımlılık

Hacıosmanoğlu, "Biz üreten olursak, bunu bir sanayi gibi düşünün; dışa bağımlılığı azaltmak için üretmek zorundayız. Ürettiğiniz zaman güçlü olursunuz, tükettiğiniz zaman ise her geçen gün zayıflarsınız. Bunu amatörden başlayarak 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, buraların altyapılarına önem vererek üreten takımlar haline getirmemiz lazım. Bunun için çok çalışacağız, çünkü üretmeden dışa bağımlı oluyorsunuz," dedi.

Alt Liglere Müdahale

Başkan Hacıosmanoğlu, BAL'da bile 30 yaşın üstünde transferlerin yapıldığını ve amatörde yabancı futbolcu oynatılmasının genç futbolculara hakaret olduğunu söyledi. "Sadece amatörde değil, 3. Lig, 2. Lig ve 1. Lig'de bile benim şahsi düşüncem bu yabancı oyuncunun olmaması gerektiğidir. Süper Lig'de de biliyorsunuz, kurallar koyuyoruz ama gün içerisinde maç esnasında kuralları değiştiriyoruz; kalıcı olmuyoruz ve marka değerlerimiz her geçen gün aşağıya düşüyor. Bir yabancı sınırı koyuyoruz, bir yıl sonra değiştiriyoruz. Ortak akılla, profesyoneller ile birlikte bir kural belirlenecek ve o kural, Cenab-ı Allah bize ne kadar süre verdiyse, o süre zarfında bir daha değişmeyecek. Artık Avrupa'da işi bitmiş futbolcuları burada gündem yapmak için bu milletin paralarını çarçur etmememiz lazım," diye konuştu.

Gençlere ve Altyapıya Yatırım

Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı! Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı!

Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun geleceği için gençlere ve altyapıya yatırım yapmanın önemini vurguladı ve sürdürülebilir bir futbol ekosistemi oluşturmak için çalışacaklarını belirtti. Bu doğrultuda, yerli futbolcuların ve genç yeteneklerin daha fazla fırsat bulması için gereken adımları atacaklarını ifade etti.

Bu açıklamalar, Türk futbolunda altyapının ve yerli futbolcuların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Başkan Hacıosmanoğlu'nun sözleri, Türk futbolunun geleceğine yönelik umut verici bir vizyon sundu.

Muhabir: AYTEKİN AKAY