Premier Lig Takımı Nottingham Forest, Trabzonlu Futbolcu İçin Devrede! Premier Lig Takımı Nottingham Forest, Trabzonlu Futbolcu İçin Devrede!

Foto Spor’da yer alan habere göre, 2015 yılında Hüseyin Avni Aker’de oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor maçının orta hakemi Çağatay Şahan ve 3 yardımcısının soyunma odasında 4.5 saat rehin tutulmasının azmettiricisi olduğu iddiasıyla 8 ay 10 gün ceza alan Hacıosmanoğlu’nun başkanlığının geçersiz sayılması gerektiği öne sürüldü. İddialara göre, Hacıosmanoğlu'nun TFF'nin 9 (1) maddesin (d) bendine göre aday olamayacağı gibi başkan olmasının da hukuksuz olduğu iddia edildi.

İddialar Çok Saçma

Tarafsız hukukçular, (d) bendinde yazan suçlardan hiçbirisinin İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından işlenmediği için aldığı o cezanın bugün TFF'nin başkanı olmasına engel olamayacağını belirtti. Bu durum, ‘Su uyur düşman uyumaz’ misali, bozulan eski düzenlerinin devam etmesi için İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkanlığını engel görenlerin eski düzenlerinin devam etmesi için sürekli tetikte beklediğini ve en küçük bir açıkta harekete geçeceklerini gösteriyor.

İşte O Madde

TFF'nin 9 (1) maddesinin (d) bendinde yer alan suçlar şöyle belirtiliyor:

  • Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile casusluk
  • Zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, sahtecilik
  • Güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar
  • İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma
  • Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı, haksız mal edinme
  • Şike ve teşvik primi suçlarından hükümlü bulunmamak.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu suçlardan hiçbirini işlemediği için başkanlık görevine engel teşkil edecek bir durumun olmadığı belirtiliyor. Yeni TFF başkanı Hacıosmanoğlu, bu iddialarla karşı karşıya kalsa da, tarafsız hukukçuların değerlendirmeleriyle görevine devam etme konusunda kararlılığını sürdürüyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY