Ekonomideki Sıkıntılar ve Hedefler

Hisarcıklıoğlu, ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen tek haneli enflasyon hedefinin önemine vurgu yaptı:

"Benim görevim sizlerin bana ilettiği sıkıntıları hükümete iletmek. Ekonomide sıkıntılarımız var ama hedef tek haneli enflasyona inmek. Tek haneli enflasyona indikten sonra gerek emekliler, gerek çalışan kardeşlerimiz, gerek iş dünyası artık önünü görebilir hale gelecek. Yüksek enflasyonda hiçbir şeyin hesabını yapabilmek mümkün değil. En büyük hastalık bu yüksek enflasyon. Bu kapsamda hükümetin son dönemde attığı adımları destekliyoruz. Bir an önce, daha önce olduğu gibi 2006, 2007 ve 2008 yıllarında olduğu gibi tek haneli enflasyon istiyoruz. Çünkü iş dünyasının finans ve maliyet sorunlarının çözüm yolu tek haneli enflasyondur."

Gri Listeden Çıkmak

Bitcoin Ekim Ayında Beklenen Yükselişi Neden Gösteremiyor? Ünlü Analist Kritik Tarihleri Açıkladı Bitcoin Ekim Ayında Beklenen Yükselişi Neden Gösteremiyor? Ünlü Analist Kritik Tarihleri Açıkladı

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) gri listesinden çıkarılmasını da değerlendirdi:

"Türkiye'nin önemli attığı adımlardan birisi de bu gri listeden çıkmaktı. Allah'a çok şükür bundan da çıktık. Buraya girebilmek çok kolay, çıkabilmek ise çok zordur. Buradaki ülkelerin hepsinin oy birliği ile çıkabiliyorsun ancak. Demek ki biz doğru adımları attık ki gri listeden çıktık. Singapur'da yapılan işin büyüklüğü buradan geliyor."

Hisarcıklıoğlu, doğru adımların atılmasının önemine dikkat çekerek, tek haneli enflasyonun iş dünyasının finans ve maliyet sorunlarının çözümünde kilit rol oynayacağını belirtti.

Muhabir: BİROL SANCAK