EĞİTİME TAM DESTEK: YÜZLERCE OKUL VE YURT İNŞA EDİLDİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde depreme dayanıklı ve ileri teknolojiyle üretilen projelerle eğitime tam destek vermeye devam ediyor. TOKİ Başkanı Levent Sungur, eğitime yönelik çalışmaları anlatarak, okullardan üniversitelere, yurtlardan spor salonlarına kadar öğrencilerin sağlıklı ve modern ortamlarda eğitim almasına büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

30 BİN DERSLİKLİ OKULLAR VE YENİ ÜNİVERSİTELER
Levent Sungur, Türkiye'nin dört bir yanında yürütülen eğitim projelerinin kesintisiz sürdüğünü vurguladı. Sungur, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızın koordinasyonunda, öğrencilerimize daha iyi ve kaliteli eğitim sunmak için projeleri hayata geçirdik. Bugüne kadar 30 bin 222 derslikli bin 430 okul, 26 üniversite, 86 bin 20 kapasiteli 218 öğrenci yurdu, 47 kütüphane, 997 spor salonu ve sosyal donatılar inşa ettik" dedi.

YEREL MİMARİYE UYGUN EĞİTİM YAPILARI
TOKİ’nin eğitim projelerini yöresel mimari dokusuna uygun şekilde inşa ettiklerini belirten Sungur, “Kreş ve okullarımızı yerel dokuyla uyumlu şekilde tasarlıyoruz. ‘Yüzde 100 Destek Kampanyası’ kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kurumlarla iş birliği içinde çalışıyoruz. İnşa ettiğimiz 1.430 okul içerisinde; 396 derslikli 103 kreş, 19 bin 429 derslikli 872 ilköğretim okulu ve 10 bin 453 derslikli 456 lise bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Rize Çamlıhemşin’de Feci Kaza: Emrullah Tüylüoğlu Yaşamını Yitirdi Rize Çamlıhemşin’de Feci Kaza: Emrullah Tüylüoğlu Yaşamını Yitirdi

MODERN PROJELERLE SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİME KATKI
Sungur, TOKİ’nin sosyal ve akademik açıdan nitelikli ve sürdürülebilir eğitimin tamamlayıcısı olan modern projelerle öğrencilerin kaliteli öğrenim görmesine katkı sağladığını belirtti. Eğitim projeleriyle birlikte TOKİ’nin ürettiği sosyal donatı sayısının 43 bin 476’ya ulaştığını kaydeden Sungur, eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN