ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI DEVAM EDECEK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz kurs hizmetini sürdürme kararı aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmen desteğini çekmesi ve Halk Eğitim Merkezleri’nin eğitim materyali ücreti talep etmesi üzerine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu duruma kayıtsız kalamayacaklarını belirterek kursları belediye imkanlarıyla devam ettireceklerini açıkladı.

"EĞİTİME VERDİĞİMİZ ÖNEMİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ"
Başkan Genç, bu yıl yaşanan zorluklara rağmen belediyenin sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ettiğini vurguladı: “Belediyeler yer sağlıyor, Milli Eğitim öğretmen desteği veriyordu. Ancak bu yıl Milli Eğitim, belediyelere öğretmen desteği vermeme kararı aldı. Bu durum, özellikle maddi imkanı olmayan öğrencilerimizi olumsuz etkiledi. Biz de tüm eğitim materyallerini vererek hiçbir ücret talep etmeden kurslarımızı sürdüreceğiz.”

Trabzon’da Katı Atık Kararı İptal Edildi, Büyükşehir İstinafa Gidiyor Trabzon’da Katı Atık Kararı İptal Edildi, Büyükşehir İstinafa Gidiyor

ÖĞRENCİLERE DESTEK SÖZÜ
Başkan Ahmet Metin Genç, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Eğitimin, geleceğin anahtarlarından biri olduğunun farkındayız ve bu bilinçle gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

KURSLAR 16 EYLÜL’DE KAYITLARA BAŞLIYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kurslarına kayıtlar 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Kurslar, Ekim ayının ilk haftasında faaliyete geçecek. Kursa katılmak isteyen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin Alo 153 numaralı hattından detaylı bilgi alabilecek.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU