Kültürel Değerlerin Tanıtımı ve Korunması


Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri, şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılmasına önemli katkıda bulunuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetinin bir bölümünü yazdığı yer olarak bilinen ve Trabzon’un en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Atatürk Köşkü’nde, farklı bir etkinliğe imza atıldı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bando ve mehter ekibi, ziyaretçilere Atatürk'ün sevdiği şarkıları canlı olarak dinletmeye başladı. Her hafta çarşamba günü saat 13.00’da başlayan müzik dinletisinin ilkine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Ziyaretçilerden Büyük Beğeni


Ziyaretçilere tarihi bir atmosferde unutulmaz anlar yaşatan bu müzik dinletisi, büyük beğeni topladı. Köşk’ü ziyarete gelen misafirler, bando ve mehter ekibinin sunduğu müzik dinletileriyle keyifli anlar yaşadı.

Lişer Yaylası'nda Geleneksel Festival Coşkusu! Lişer Yaylası'nda Geleneksel Festival Coşkusu!


Turhan Eymen Birinci: "Atatürk’ün sevdiği şarkıları Köşk’te canlı olarak dinlemek büyük bir keyif. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bu atmosferi bize yaşattığı için çok teşekkür ediyorum."


Ülkü Akbulak: "Atatürk’e saygımız ve sevgimiz sonsuz. Burası görülmeye değer. Müzik dinletisi de yorgunluğumuzun üzerine iyi geldi. Atatürk’ü kendi sevdiği şarkılarla anmak çok güzel. Özel bir konser tadında, orkestra olarak ses tonu olarak çok güzel. Hem ziyaret hem müzik ziyafeti, daha ne olsun. Böyle bir etkinlikte emeği geçenleri tebrik ediyorum."

Zehranur Yanılmaz: "Çok güzel bir etkinlik olmuş. Orkestra başarılı. Bizi eskilere götürüyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e bu farklı havayı bize yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Bir tarafta tarihin kokusu, diğer tarafta dinlemeye doyamayacağımız Atatürk’ün de çok sevdiği şarkılar var. Muhteşem bir his, çok keyif aldık."
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliği, şehrin kültürel ve tarihi zenginliklerini yaşatarak ziyaretçilerine unutulmaz anılar bırakmaya devam ediyor.

Editör: Birol Sancak